Un prim bilanț al inundațiilor: Peste 5.500 de persoane evacuate, zeci de copaci căzuţi din cauza vântului

Episodul de vreme rea provocat de trecerea ciclonului Ashley s-a dovedit a fi, din fericire, mai ușor decât previziunile autorităților și cele ale specialiștilor.

Un prim bilanț al experților de la Inspectoratul pentru situații de urgentă anunţă că, până la miezul nopții, au fost evacuate 5400 de persoane din 28 de localități aflate în 4 județe.

Totuși, efecte ale vremii s-au înregistrat în 90 de localități din 27 de județe și municipiul București, unde copaci şi stâlpi doborâţi de vânt au avariat câteva maşini şi 2 case.

În ceea ce priveşte circulaţia rutieră, doar pe 4 dintre drumurile naționale și cele județene s-a mers cu dificultate din cauza apei acumulate pe carosabil, iar în ceea ce privește trenurile, circulația a fost oprită temporar doar pe o singură secțiune de drum în județul Hunedoara din cauza unui copac doborât pe linia de contact.

De asemenea porturiLe Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Mangalia au fost închise, aseară, din cauza vântului puternic.

Echipajele operative au acţionat în 90 de localităţi din 27 de judeţe (Arad, Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea) şi Municipiul Bucureşti pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

În perioada menţionată, din cauza precipitaţiilor abundente, salvatorii au intervenit în sprijinul populaţiei pentru evacuarea apei din 10 case, 14 curţi, şase beciuri, trei subsoluri de bloc, o instituţie publică, un depozit operator economic şi 11 străzi, precizează IGSU.

În ceea ce priveşte circulaţia rutieră, pe drumurile naţionale DN 11/BC şi DN 3/IF şi drumurile judeţene DJ 248A/IS şi DJ 687/HD s-a circulat cu dificultate din cauza apei acumulate pe carosabil, adaugă sursa amintită.

Circulaţia feroviară a fost temporar oprită pe secţia de cale ferată nr. 202 între localitatea Simeria/HD şi localitatea Petroşani/HD din cauza unui copac căzut pe linia de contact.

The post Un prim bilanț al inundațiilor: Peste 5.500 de persoane evacuate, zeci de copaci căzuţi din cauza vântului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *