VIDEO Barajul neterminat din zona inundată, care putea limita dezastrul

VIDEO Barajul neterminat din zona inundată, care putea limita dezastrul

După ce mii de locuințe au fost inundate și după ce 7 oameni au murit, autoritățile caută soluții pentru prevenirea altor dezastre în județul Galați.

Locuitorii din Pechea și Slobozia Conachi s-au mai confruntat cu inundații în trecut, chiar de 2 ori în ultimii 11 ani.

Situația actuală i-a amintit premierului Ciolacu de un proiect mai vechi din zona Suhurlui. Un baraj a fost gândit pe vremea comunismului, a fost construit parțial, dar a fost abandonat.

Acum, ministrul Mediului promite că va propune refacerea barajului care, spune el, ar putea rezolva o parte din probleme.

Lângă cele două comune grav afectate, Pechea și Slobozia Conachi, se află barajul din Câmpia Suhurluiului, gândit inițial pentru irigații. Amenajarea îi putea apăra pe oameni de inundații, dacă ar fi fost terminat.

Potrivit ministrului Mediului, acum s-a înregistrat cea mai mare cantitate de precipitații în zonă: 200 de milioane metri cubi de apă. Mircea Fechet, ministrul Mediului: Este un baraj care ar asigura comuna Pechea și Slobozia Conachi, cel puțin, conform Digi24.

E un baraj care ar putea să înmagazineze exact 200 de milioane de metri cubi de apă. Astfel de acumulări hidrotehnice convenționale ar putea să rezolve o parte din probleme.

Construcția barajului a început în anii ’60 și a fost abandonată în 1989. De atunci, nu a mai intrat în atenția autorităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *