Vremea, la extreme. Inundaţii grave în nordul Italiei. Zone din Portugalia, în flăcări, de câteva zile

Nordul Italiei este lovit din nou de inundaţii. Autorităţile au decis evacuarea a 1000 de persoane care nu se puteau refugia la etajele superioare ale imobilelor. Din cauza inundaţiilor, mai multe curse feroviare au fost oprite, inclusiv trenurile de mare viteză. Pe de altă parte, portughezii se luptă pentru a treia zi consecutiv cu incendii catastrofale.

Regiunile Marche și Emilia Romagna sunt cele mai afectate de inundații, în Italia, după ce aceleași zone au fost lovite de ape și anul trecut.

Sunt zeci de alunecări de teren, circulația mai multor trenuri a fost suspendată, două porțiuni de autostradă au fost închise, iar în mare parte din școli nu se desfășoară cursuri.

Sindicatele au decretat 8 ore de grevă, pentru a acoperi astfel absențele muncitorilor care nu pot ajunge la serviciu.

Alberta Forgiarini, corespondent TVR, Italia: Până în acest moment, în Emilia Romagna, 1000 de persoane au fost evacuate, față de aproape 45 de mii câte au fost anul trecut. Situația este totuși dramatică, sute de pompieri și voluntari intervin, iar oamenii sunt sfătuiți să se refugieze la etajele locuințelor. 5 persoane au fost salvate cu elicopterul, iar în unele zone oamenii spun că în 30 de ani nu au văzut așa ceva. Dacă în urmă cu câteva zile se deplasau cu bicicleta, acum singurul mijloc de transport în unele localități este barca pneumatică.

Experţii spun că vor fi din ce în ce mai multe inundaţii

Experții spun că viitorul arată sumbru, din cauza încălzirii globale, care va aduce din ce în ce mai multe ploi și mai puține ninsori.

Erich Fischer, climatolog: Pe viitor, asemenea evenimente vor avea loc pe un fond şi mai cald şi vor fi mai multe ploi decât zăpadă şi asta va amplifica inundaţiile.

Cum a ajuns ciclonul Boris în România, unde a provocat inundații devastatoare

În ultimele zile, ciclonul Boris a făcut ravagii în Europa centrală și de sud-est. A dus la scăderea temperaturilor cu 15-20 de grade și la ploi care au provocat inundații catastrofale în România, Cehia, Polonia și Austria.

Portugalia e în flăcări de trei zile

Deocamdată, pentru portughezi e infernul. Incendiile izbucnite acum câteva zile sunt greu de stins. Vegetația este uscată și bate și vântul.

Andre Fernandes, protecţia civilă: Numărul victimelor înregistrate între 16-18 septembrie este 150, din care 5 au decedat. Sunt 12 persoane rănite grav, 65 cu răni uşoare şi 68 care au avut nevoie de îngrijiri la faţa locului.

Autoritățile au anunțat că mai au aproximativ 40 de focare pe care încearcă să le țină sub control, dar că au reușit să degajeze drumurile, așa că nici o așezare nu este izolată.

Inundațiile au făcut ravagii în mai multe țări din Europa. Incendii masive de vegetație în Spania și Portugalia

Mai multe ţări din Europa se luptă să facă faţă inundaţiilor. Cele mai afectate sunt Cehia şi Polonia, iar meteorologii anunţă că vremea rea continuă. Este posibil să plouă din nou, în zona centrală şi de est a continentului. Inundațiile au ucis șapte persoane în România, șase în Polonia, alte cinci în Austria și trei în Cehia. În tot acest timp, vestul Europei se confruntă cu incendii masive de vegetaţie.

The post Vremea, la extreme. Inundaţii grave în nordul Italiei. Zone din Portugalia, în flăcări, de câteva zile appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *