Wall Street Journal: SUA sunt sceptice în privinţa planului pentru victorie al lui Zelenski

Preşedintele Ucrainei a sosit la Washington, unde încearcă să convingă administraţia americană să susţină aşa-numitul Plan al Victoriei, prin care Kievul afirmă că poate înfrânge Rusia. În jurul orei 21.45, ora României, la Casa Albă începe întrevederea Volodimir Zelenski – Joe Biden. Se ştiu foarte puţine despre planul Victoriei, dar presa de peste Ocean a stat de vorbă cu oficiali la curent cu conţinutul şi scrie că administraţia americană e sceptică.

Statele Unite sunt sceptice în privinţa planului victoriei – scrie The Wall Street Journal.

Oficiali americani au declarat, sub anonimat, că din document lipseşte o strategie coerentă şi că, practic, reambalează cereri legate de noi ajutoare militare şi de permisiunea de a bombarda în profunzimea teritoriului Federaţiei Ruse.

Înalți oficiali americani și europeni, la curent cu liniile generale ale documentului, sunt de părere că planul nu oferă o cale clară către victoria Ucrainei, mai ales că, pe front, forțele rusești avansează încet, dar sigur.

„Nu sunt impresionat, nu există prea multe lucruri noi”, a declarat unul dintre oficialii de rang înalt.

Președintele Zelenski a rostit două discursuri la New York, în fața Consiliului de Securitate și în fața Adunării Generale. A cerut Occidentului și țărilor din întreaga lume sprijin pentru așa numitul Plan de Victorie pe care îl are pentru a pune capăt războiului.

Liderul de la Kiev a reamintit ziua în care tancurile rusești au tras direct în centrala nucleară de la Zaporojie, iar armata rusă a luat cu asalt centrala fără să se gândească la consecințe. A fost unul dintre momentele îngrozitoare ale războiului, a spus Zelenski.

Kremlinul a calificat dorința președintelui Ucrainei de a impune Rusiei pacea drept o greșeală fatală.

Președintele Zelenski încercă să-l convingă pe președintele Biden că așa numitul Plan pentru Victorie este singurul prin care se poate pune capăt războiului. Se mizează pe sprijin militar susținut din partea aliaților, în special a SUA.

Zelenski speră să obțină permisiunea de a folosi rachete cu rază lungă pentru a lovi ținte în adâncime pe teritoriul rus.

The post Wall Street Journal: SUA sunt sceptice în privinţa planului pentru victorie al lui Zelenski appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *