Zeci de mii de militari ucraineni, pregătiţi în cadrul programului Operaţiunea Interflex

În doar 2 ani, Marea Britanie a pregătit câteva zeci de mii de militari ucraineni.  Oameni simpli, voluntari ai Kievului sunt antrenaţi cu ajutorul instructorilor din mai multe ţări NATO, inclusiv România. Programul a început în vara lui 2022 şi a fost botezat Operaţiunea Interflex.

Ucrainenii parcurg în Marea Britanie un curs de cinci săptămâni. Instructorii îi iau de la zero. Voluntarii învaţă să lupte, să lucreze în echipă şi să acorde primul ajutor.

Mykola, voluntar ucrainean: Când voi fi trimis pe câmpul de luptă, voi ști ce să fac. Nu voi intra în panică pentru că în timpul acestui antrenament voi dobândi nu doar cunoştinţele necesare, dar şi reflexele care să-mi permită să acţionez în orice situaţie aş putea ajunge pe câmpul de luptă.

Lt. Burman, armata britanică: Ucraina a fost invadată într-un mod ilegal și barbar. Ei au evident dreptul de a se apăra, așa cum ar trebui să aibă orice țară, atunci când e invadată. Cred că este important să transmitem Rusiei un mesaj că Alianţa este unită și sprijină ferm ucrainenii, care-si apără cu mult curaj țara.

Britanicii sunt ajutaţi de instructori din alte 12 ţări NATO. Potrivit cabinetului de la Londra, inclusiv România a trimis instructori, încă din toamna trecută.

Mr. Barrett, armata britanică: Interflex este un fel de pachet de instruire pe care oricine îl poate face. Și partenerii NATO contribuie serios la asta. Atunci când lucrez cu unii dintre partenerii noștri din Estonia sau Noua Zeelandă constat ca au metode de antrenament din care noi putem învăța.

Până în prezent, în Operaţiunea Interflex au fost pregătiţi peste 45.000 de voluntari care au devenit militari în armata Ucrainei.

The post Zeci de mii de militari ucraineni, pregătiţi în cadrul programului Operaţiunea Interflex appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *