16 persoane au murit în inundațiile din Bosnia și Herțegovina. Atenționare de călătorie emisă de MAE

Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din Bosnia şi Herţegovina a crescut la 16. În continuare, mai multe persoane sunt date dispărute.

Imaginile filmate cu drona arată amploarea dezastrului.

O localitate situată la 70 de kilometri de capitala Sarajevo a fost complet izolată după ce legăturile rutiere și feroviare au fost distruse.

În zonă au fost mobilizate echipe de salvare şi un elicopter.

Inundațiile au urmat unei secete fără precedent, care a făcut ca multe râuri și lacuri să sece. Totul din cauza schimbărilor climatice, explică meteorologii.

Și ţara vecină, Croația, a fost afectată de inundații, însă nu s-au înregistrat victime.

În Bosnia, Serbia şi Muntenegru sunt în vigoare avertizări de vreme severă.

Atenționare de călătorie emisă de Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau care intenționează să călătorească în Bosnia și Herțegovina că autoritățile locale au emis până pe 06.10.2024 cod roșu pentru întregul teritoriu al țării, din cauza furtunilor puternice.

Mai multe drumuri au fost închise, iar ruta M17 a devenit pe largi porțiuni impracticabilă.  

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic local: https://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/index.php și https://rhmzrs.com/.   

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733668893 și +38733214022.

Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii call center-ului în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în BiH: +38761428354.

MAE le recomandă cetățenilor români consultarea paginilor de Internet: https://consular-protection.ec.europa.eu/index_enhttp://sarajevo.mae.ro și www.mae.ro.

The post 16 persoane au murit în inundațiile din Bosnia și Herțegovina. Atenționare de călătorie emisă de MAE appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *