21 de morţi în Gaza, într-o lovitură asupra unei moschei care adăpostea strămutaţi (Apărarea Civilă)

Apărarea Civilă din Fâşia Gaza a declarat duminică că o lovitură israeliană asupra unei moschei transformată într-un adăpost pentru persoanele strămutate din oraşul Deir al-Balah (centru) a provocat 21 de morţi, în timp ce armata israeliană a transmis că a vizat luptători ai Hamas care se ascundeau acolo, informează AFP şi dpa.

„Un număr de 21 de persoane au fost ucise şi există, de asemenea, un număr mare de răniţi în urma bombardării de către armata (israeliană) a unei moschei care adăposteşte persoane strămutate, în faţa intrării în spitalul martirilor Al-Aqsa din Deir al-Balah, în centrul Fâşiei Gaza”, a declarat purtătorul de cuvânt al Apărării Civile, Mahmoud Bassal.

Într-un comunicat, armata israeliană a declarat că „a efectuat o lovitură ţintită împotriva teroriştilor Hamas care operau într-un centru de comandă şi control situat într-o structură care a servit anterior drept moschee în regiunea Deir al-Balah”.

Marea majoritate a celor 2,4 milioane de locuitori ai Gazei au fost obligaţi să se refugieze în interiorul teritorului palestinian de la începutul războiului.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de un atac fără precedent lansat pe 7 octombrie 2023 de gruparea Hamas pe teritoriul israelian, care s-a soldat cu moartea a 1.205 de persoane, potrivit unui bilanţ AFP stabilit pe baza cifrelor oficiale israeliene, între care şi ostatici morţi sau ucişi în captivitate în Gaza.

În timpul ofensivei desfăşurate ca ripostă de Israel, cel puţin 41.825 de palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit cifrelor publicate sâmbătă de Ministerul Sănătăţii din Gaza. Aceste date sunt considerate credibile de către ONU.

sursa Agerpres

The post 21 de morţi în Gaza, într-o lovitură asupra unei moschei care adăpostea strămutaţi (Apărarea Civilă) appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *