50 de mii de pelerini s-au închinat deja la moaştele Cuvioasei Parascheva. Credincioşii așteaptă, în medie, 10 ore să ajungă la raclă

Vreme frumoasă la Iași, unde pelerinajul la moaştele Cuvioasei Parascheva continuă, pentru a treia zi consecutiv. Temperaturile blânde, de până la 23 de grade la miezul zilei, le fac pelerinilor mai ușoară așteptarea la rândul care crește pe zi ce trece. Credincioşii așteaptă, în medie, 10 ore, până să ajungă să se închine la racla cu sfintele moaşte. Spun însă că vin cu răbdare și speranță la Cuvioasa, recunoscători că le-au fost ascultate rugăciunile.

De peste 30 de ani, Liliana vine în fiecare toamnă în pelerinaj, la Sfânta Parascheva. Când a ajuns pentru prima dată la Cuvioasa, era însărcinată, iar părinții îi cereau să renunțe la copil, ca să dea la Facultatea de Medicină.

A început pelerinajul la Sfânta Parascheva de la Iași. Racla cu moaștele a fost depusă în Curtea Mitropolitană

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă, marţi dimineaţa, la ora 6,30, din Catedrala Mitropolitană şi aşezată într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropolitană, pentru ca pelerinii sosiţi la Iaşi să se poată închina.

La rândul către moaștele Cuvioasei Parascheva sunt acum aproape 20 000 de persoane. Zenovia povestește cum a ajutat-o Sfânta și pe ea, dar și pe fetița ei, bolnavă de epilepsie.

Peste 50 de mii de oameni s-au închinat deja la racla Sfintei.

Spre finalul săptămânii, numărul pelerinilor va crește și mai mult, ceea ce înseamnă că oamenii vor avea de așteptat la rând și peste 15 ore, cum s-a întâmplat și în alți ani.

Moaştele Sfântului Pantelimon, de la Muntele Athos, au fost aduse la Iași, la pelerinajul închinat Sfintei Parascheva

Din această seară, pelerinii care ajung la Iași se închină și la moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon.

The post 50 de mii de pelerini s-au închinat deja la moaştele Cuvioasei Parascheva. Credincioşii așteaptă, în medie, 10 ore să ajungă la raclă appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *