A murit Delia Budeanu, un simbol al Televiziunii Române

Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare a Televiziunii Române, a murit sâmbătă.

Trupul său va fi depus, duminică, ora 16.30, la Mănăstirea Cașin din București, iar înmormântarea va avea loc, luni, la Mănăstirea Ghighiu.

Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute crainice din istoria Televiziunii Române de dinainte de ’90, a încetat din viață sâmbătă, 19 octombrie 2024, înconjurată de întreaga familie. Prezentatoarea TV, care rămâne un simbol de eleganță în peisajul media românesc, avea 75 de ani.

Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1946 și a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în anul 1969, iar între anii 1970 și 1998 a fost crainic de televiziune la TVR.

Delia Budeanu a debutat la TVR în 1970, în cadrul programului 2, unde prezenta emisiuni ce includeau concerte simfonice. Decenii la rând, a fost prezența solară de pe micile ecrane, fiind arhicunoscută pentru zâmbetul cu care își întâmpina telespectatorii la știrile postului național de televiziune.

În vara acestui an, Delia Budeanu a publicat la Editura Curtea Veche, cea de-a doua carte a sa, „Jurnal. Rațiune și sensibilitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *