Alexandru Muraru acuză PSD și AUR că vor face alianță în opoziție în CJ și la Consiliul Local Iași

Liderul filialei PNL din Iași, Alexandru Muraru, a declarat că PSD și AUR vor face o alianță în opoziție, în CJ Iași, precum și la Consiliul Local al Municipiului Iași. Acesta dezminte faptul că alegerea vicepreședinților la Consiliul Județean Iași s-a făcut prin înțelegeri cu AUR.

”Nu au existat în niciun moment discuții cu formațiunea AUR Iași referitoare la numirile de vicepreședinți ai CJ Iași”, precizează liderul liberal de la Iași într-un comunicat.

Precizările vin în contextul în care Preşedintele PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru, a susţinut că liberalii au făcut alianţă cu AUR la Consiliul Judeţean (CJ), iar liderul judeţean al PNL, Alexandru Muraru, „şi-a compromis toată cariera politică şi relaţiile din sfera diplomatică, coabitând politic la nivel judeţean cu un partid extremist”.

”Cojocaru și PSD mint cu desăvârșire atunci când acuză un blat între PNL și AUR. În schimb, consilierii județeni PSD Iași și AUR Iași au lipsit de la ședința de îndată din 18 octombrie, un aspect care trebuie să lase de înțeles că cele două partide vor face o alianță în opoziție, în CJ Iași. Mai mult, această alianță se prefigurează și la Consiliul Local al Municipiului Iași, acolo unde au existat întâlniri între liderii PSD, AUR și USR, pentru a decide viceprimarii”, subliniază Alexandru Muraru.

”Limbajul PRMist al PSD Iași arată apropierea de AUR și denotă degradarea unei filiale aflate în derută totală. Pierderea alegerilor locale din 9 iunie și lovitura primită cu votul vicepreședinților CJ Iași face ca PSD să devină un partid complet nefrecventabil la Iași, cu lideri slabi, nepricepuți și fără viziune și care a pierdut orice miză politică pentru următorii patru ani”, a transmis Muraru.

”PSD Iași minte pentru a acoperi “schema Hrebenciuc” prin transferul de voturi către AUR și planul de a-l duce pe George Simion în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Complicitatea dintre PSD și AUR este o amenințare directă la adresa stabilității țării noastre și a viitorului nostru european. Ciolacu și Simion lucrează împreună pentru a slăbi democrația și pentru a pune în pericol viitorul copiilor noștri. Realitatea este că setea de putere a PSD a orbit pur și simplu conducerea acestui partid. În goana după puterea absolută, PSD ar fi în stare să potențeze formațiunile extremiste, pro-ruse din România”, a adăugat liberalul.

CITEȘTE ȘI: Becali vorbește despre înțelegeri la prezidențiale PSD-AUR. Ciolacu neagă, Ciucă spune că blatul are girul Rusiei

„Actul 1. Liberalul Alexandru Muraru: ‘AUR partid extremist, care trebuie scos în afara legii’; Actul 2. Procurori români: Costel Alexe (PNL), trimis în judecată pentru fapte penale, luare de mită şi abuz în serviciu; Actul 3. Muraru, şeful PNL Iaşi, a aprobat negocierea cu AUR, penalul Alexe a atras votul AUR şi şi-a montat doi vicepreşedinţi liberali la judeţ. Astfel, la Consiliul Judeţean Iaşi avem acum alianţa penalo – extremistă PNL – AUR”, a declarat Preşedintele PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Acesta îl acuză pe Muraru de „ipocrizie”. „Să aibă filiala plină de penali, să facă alianţă la Consiliul Judeţean cu AUR, extremiştii la care zbiară de doi ani, şi-apoi să iasă în public şi să-i înfiereze. E halucinant acest Muraru (…)”, a adăugat social-democratul.

Potrivit lui Bogdan Cojocaru, Alexandru Muraru este „naşul celei mai toxice combinaţii din România anului 2024: alianţa penalo-extremistă PNL – AUR de la Iaşi”.

„Deci, AUR i-a intrat în sânge liberalului Muraru de la Iaşi. Pe Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi, discursul antisemit, anti-UE şi anti-NATO al partidului extremist, nu l-a împiedicat să facă alianţă politică cu pro-ruşii de la AUR. A negociat (…) ca, prin votul AUR, să fie instalaţi numai vicepreşedinţi liberali la Consiliul Judeţean Iaşi. Practic, el este naşul celei mai toxice combinaţii din România anului 2024: alianţa penalo-extremistă PNL – AUR de la Iaşi. Astfel, Muraru şi-a compromis toată cariera politică şi relaţiile din sfera diplomatică, coabitând politic cu AUR, doar pentru a avea susţinerea penalului Costel Alexe la alegerile parlamentare”, a mai spus preşedintele PSD Iaşi.

Deputatul Alexandru Muraru, preşedintele filialei ieşene a PNL, a lansat, vineri, un apel la liderii PSD şi USR să nu facă alianţe sau înţelegeri la nivel local şi judeţean cu AUR.

Muraru a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în Consiliul Local Iaşi se va face o înţelegere între PSD-AUR-USR.

„Am fost primul lider politic care am devoalat cu probe şi cu cifre, cu date concrete planul PSD-AUR de a muta voturi pentru a aduce candidatul extremist Simion în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Dar această alianţă toxică PSD-AUR nu se opreşte aici, ea urmează să fie consolidată în teritoriu. Fac o dezvăluire publică cu ceea ce pregătesc să facă la Consiliul Local Iaşi, o alianţă socialistă-extremistă-progresistă. Adică, la şedinţa de constituire care urmează să aibă loc săptămâna viitoare, în urma unei întâlniri care a avut loc la un restaurant din zona Pieţei Unirii, liderii PSD, AUR, USR au bătut palma pentru a constitui o majoritate pentru a pune cei doi viceprimari”, a susţinut liderul PNL Iaşi.

El a făcut un apel la liderii naţionali ai PSD şi USR, „adică Marcel Ciolacu şi Elena Lasconi, să oprească această consolidare a acestei alianţe toxice în teritoriu”, menţionând în acest sens că „nu e singurul caz”.

Liberalii, dar și candidatul independent Mircea Geoană, au acuzat săptămâna aceasta PSD că îl va sprijini cu voturi pe liderul AUR, George Simion, ca să ajungă în turul al doilea. Motivul e acela că ar fi contracandidatul cel mai comod pentru Marcel Ciolacu, considerat favorit în sondaje. Social democrații și AUR resping categoric existența unui aranjament.

The post Alexandru Muraru acuză PSD și AUR că vor face alianță în opoziție în CJ și la Consiliul Local Iași appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *