Angajaţi ai portului Pireu au boicotat un presupus transport de muniţie spre Israel

Zeci de angajaţi ai portului grec Pireu au boicotat vineri încărcarea unui container pe o navă după ce sindicatul lor a declarat că el conţinea muniţie destinată Israelului, transmite dpa.

Lucrătorii nu vor să sprijine ‘maşina de război mortală a statului Israel’, a declarat unul din sindicatele de stânga care chemase la protest.

Demonstranţii care s-au strâns în port au intonat ‘Libertate pentru Palestina’ şi au scris cu vopsea pe container ‘Ucigaşii, afară din port’.

‘Nu trebuie să permitem ca material de război să fie transportat din portul Pireu pentru a continua genocidul împotriva poporului palestinian’, a spus Markos Bekris, liderul sindicatului ENEDEP care îi reprezintă pe angajaţii portuari.

ENEDEP a afirmat că protestul a împiedicat în cele din urmă încărcarea containerului.

Conform postului de televiziune elen ERTNews, containerul a călătorit din Macedonia de Nord spre Grecia, unde urma să fie încărcat pe o navă având ca destinaţie portul Haifa din Israel.

Sindicatele nu au furnizat alte detalii despre tipul de muniţie ce s-ar fi aflat în container, al cărui conţinut real nu a putut fi verificat, menţionează dpa.

The post Angajaţi ai portului Pireu au boicotat un presupus transport de muniţie spre Israel appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *