Armata israeliană ordonă evacuarea altor 23 de sate din sudul Libanului

Armata israeliană a cerut locuitorilor din 23 de sate din sudul Libanului să se evacueze spre nord, dincolo de râul Awali, care curge din vestul văii Bekaa în Marea Mediterană Intensitatea atacurilor în regiune creşte.

Satele afectate sunt: Qozah, Beit Lif, Yater, Jabal al-Batm, Zebqin, Marouhin, Sheheen, Umm Tuta, Bustan, al-Zalutiya, Yarin, al-Dhahiriya, Matmoura, Majdal Zun, Shamaa, Tayr Harfa, Abu Shash, al-Jabbin, Biyadh, al-Mansouri, Kafr, Alma al-Shaab și al-Naqoura.

Într-o postare pe X, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, a declarat că rezidenților le este „interzis să meargă spre sud” și că „ar putea fi periculos pentru viața voastră”.

„Oricine se află în apropierea elementelor, instalațiilor sau armelor Hezbollah își pune viața în pericol”, se arată în postare.

#عاجل بيان عاجل إلى سكان #جنوب_لبنان في القرى التالية:
قوزح, بيت ليف, ياطر, جبل البطم, زبقين, مروحين, شيحين, أم توته, بستان, الزلوطية، يارين, الظاهرية, مطمورة, مجدل زون, شمعا, طير حرفا, أبو شاش, الجبّين, بياض، المنصوري, كفرا, علما الشعب, الناقوره

نشاطات حزب الله الارهابي… pic.twitter.com/zkHTeMVwQx

— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) October 18, 2024

Directorul agenției ONU pentru refugiați pentru Orientul Mijlociu, Rema Jamous Imseis, a declarat că din ordinele israeliene repetate de evacuare a zeci de sate din sudul Libanului reiese că peste un sfert din țară este acum afectată. Aproximativ un milion de persoane trăiau în sudul Libanului înainte de escaladarea conflictului în urmă cu aproape un an.

Zeci de mii de oameni au fugit spre nord de la intensificarea atacurilor aeriene israeliene în regiune la sfârșitul lunii trecute.

Ministerul Sănătății din Liban a declarat că, numai joi, 45 de persoane au fost ucise și 179 rănite în atacurile israeliene din întreaga țară.

The post Armata israeliană ordonă evacuarea altor 23 de sate din sudul Libanului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *