Armata taiwaneză este în alertă maximă după ce un portavion chinez a trecut prin sudul insulei

Alertă maximă în Taiwan după ce un portavion chinez a fost detectata în sudul insulei. Potrivit ministerului Apărării de la Taipei, nava de luptă se îndrepta spre vestul Pacificului. Recent, preşedintele Taiwanului a promis public că va rezista anexării Chinei. Beijingul consideră declaraţiile şefului statului insular provocări cu un efect dezastruos asupra Taiwanului.

Armata taiwaneză este în alertă maximă după ce un portavion chinez a trecut prin sudul insulei, cel mai probabil îndreptându-se spre vestul Pacificului, spune ministerul Apărării de la Taipei.

Portavionul Liaoning, văzut în largul Taiwanului, nu este o navă mică. Este de departe cel mai mare sau cel mai capabil transportator din Asia-Pacific. Dar nu se poate compara cu portavioanele americane.

Apariţia acestuia are loc la scurt timp după ce secretarul american de stat a avertizat China,  la reuniunea ASEAN, în legătură cu orice acţiune provocatoare asupra Taiwanului.

China a intensificat activitatea militară în jurul Taiwanului în ultimii ani, trimițând avioane de război, în timp ce navele chineze mențin o prezență aproape constantă în jurul apelor sale.

După discursul preşedintelui Taiwanez, considerat de Beijing separatist, China, pe lângă intensificarea activităţii militare navale ia în calcul şi sancţiuni comerciale împotriva Taipeiului.

The post Armata taiwaneză este în alertă maximă după ce un portavion chinez a trecut prin sudul insulei appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *