Avioanele israeliene au reluat bombardamentele asupra Beirutului. Ministrul iranian de Externe, în vizită la Amman

Avioanele israeliene au reluat bombardamentele asupra capitalei Libanului, Beirut, după o pauză de aproape o săptămână. Au fost vizate obiective ale grupării teroriste pro iraniene Hezbollah. Atacurile au avut loc la scurt timp de la îngrijorările exprimate de Statele Unite în privinţa bombardamentelor asupra Beirutului şi faţă de riscul escaladării conflictului din Orientul Mijlociu.

Autorităţile israeliene au anunţat că au bombardat obiectivele Hezbollah din suburbiile Beirutului, unde gruparea proiraniană are o activitate intensă.

Zona este şi una rezidenţială şi comercială. De aceea, armata israeliană a emis un avertisment de evacuare pentru populaţia civilă, înainte de lansarea atacurilor.

Operaţiunea militară are loc pe fondul informaţiilor potrivit cărora Hezbollah are mari probleme, după ce întreaga conducere a fost eliminată.

Herzi Halevi, şeful de Stat Major al Armatei israeliene: Hezbollah îşi ascunde pierderile şi nu spune nimic, iar pe de altă parte inventează pierderi de partea noastră. Există o diferenţă care demonstrează că gruparea (Hezbollah) este într-o situaţie dificilă. Trebuie să extindem această diferenţă şi să continuăm să ne protejăm oamenii şi să-i atacăm pe militanţi. Trebuie să înţelegem că Hezbollah este în mare dificultate, iar noi trebuie să creştem problemele, trebuie să facem presiuni mai mari.

Hezbollah tot lansează mesaje pe reţele sociale în care anunţa pierderi masive în rândul armatei israeliene şi postează imagini cu lansări de rachete, fără să demonstreze ce pagube a produs.

Pe de altă parte, departamentul de stat american a precizat că urmăreşte atent situaţia din Liban.

Matthew Miller, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat: Sunt anumite lovituri care ar trebui să fie potrivite pentru a fi efectuate de Israel. Dar, când vine vorba de obiectivul şi natura campaniei de bombardamente la care am asistat în Beirut, în ultimele săptămâni, este ceva ce am cerut guvernului israelian, că avem îngrijorări şi ne opunem acestora.

În acest timp, ministrul iranian de Externe a sosit în vizită la Amman, unde s-a întâlnit cu omologul său iordanian. Iordania a anunţat că refuză să fie un teren de luptă şi nu va permite violarea spaţiului său terestru şi aerian. Însă, rachete iraniene au trecut prin spaţiul aerian iordanian în timpul atacurilor Teheranului asupra Israelului din aprilie şi de luna aceasta.

The post Avioanele israeliene au reluat bombardamentele asupra Beirutului. Ministrul iranian de Externe, în vizită la Amman appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *