Bărbat arestat pentru posesia ilegală a mai multor arme în marja unui miting al lui Trump

Un şofer a fost arestat sâmbătă în apropierea unui miting al lui Donald Trump la Coachella, în California, după ce a fost depistat că se afla în posesia mai multor arme deţinute ilegal, înainte de a fi eliberat pe cauţiune în aceeaşi seară, a anunţat duminică biroul şerifului local, notează AFP.

Anunţul vine după două tentative de asasinat  împotriva fostului preşedinte republican în ultimele luni şi într-un moment în care el pledează pentru a fi dedicate mai multe resurse securităţii sale.

Suspectul, identificat ca fiind Vem Miller, un rezident din Las Vegas de 49 de ani, era „în posesia unei puşti, a unui pistol încărcat şi a unei încărcător de mare capacitate” în maşina sa, potrivit comunicatului dat publicităţii de biroul şerifului din comitatul Riverside, în estul Californiei.

„Incidentul nu a avut impact asupra securităţii fostului preşedinte Trump sau a participanţilor la eveniment”, a continuat textul, care nu oferă informaţii despre intenţiile şoferului.

Vem Miller a fost eliberat pe o cauţiune de 5.000 de dolari în aceeaşi seară. El urmează să se prezinte în instanţa locală pe 2 ianuarie pentru infracţiunile de „deţinere a unei arme de foc încărcate” şi „deţinere a unui încărcător de mare capacitate”.

Nici echipa de campanie, nici Secret Service – responsabil cu protejarea personalităţilor politice americane de rang înalt – nu au reacţionat deocamdată.

Fostul preşedinte republican a scăpat unei tentative de asasinat pe 13 iulie, când un bărbat înarmat a deschis focul în timpul unui miting electoral în Pennsylvania (nord-est), lovindu-l la ureche şi omorând un participant.

La mijlocul lui septembrie, un bărbat a fost arestat, sub acuzaţia că a încercat să-l împuşte pe Donald Trump pe unul dintre terenurile sale de golf din Florida. Preluare: Agerpres

The post Bărbat arestat pentru posesia ilegală a mai multor arme în marja unui miting al lui Trump appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *