Biden: Lovirea câmpurilor petroliere iraniene, alternativa Israelului

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, nu crede că va exista un război total în Orientul Mijlociu. „Îl putem evita”, a spus el, într-o discuție cu jurnaliștii.

SUA discută cu Israelul despre posibile variante de răspuns la atacul de marți al Teheranului cu rachete balistice.

Una dintre aceste variante ar fi lovirea instalațiilor petroliere iraniene. Nu și a facilitaților nucleare.

Israelul nu a ajuns la o concluzie cum va răspunde atacului Iranului. Este în discuţie. Dacă aş fi în locul lor, m-aş gândi la alternative – la lovirea câmpurilor petroliere iraniene„, a declarat Joe Biden.

Preşedintele american a afirmat, de asemenea, că încearcă „să mobilizeze restul lumii” pentru a obţine pacea în Orientul Mijlociu.

Facem o mulţime de lucruri. Cel mai important lucru pe care îl putem face este să încercăm să mobilizăm restul lumii şi aliaţii noştri pentru a ajuta la atenuarea tensiunilor dintre Israel şi Iran şi partenerii regionali, a explicat preşedintele Statelor Unite.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a declarat, de asemenea, că nu ştie dacă alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie vor fi „paşnice”, din cauza comportamentului candidatului republican Donald Trump.

„Lucrurile pe care Trump le-a spus şi cele pe care le-a spus ultima dată când nu i-a plăcut rezultatul alegerilor au fost foarte periculoase”, a afirmat liderul democrat.

The post Biden: Lovirea câmpurilor petroliere iraniene, alternativa Israelului appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *