„Campion în şcoală”. Proiect al Ministerului Educației prin care campioni ai sportului românesc vor fi implicați în activități alături de elevi

Ministerul Educaţiei şi Agenţia Naţională pentru Sport au semnat, marţi, protocolul de colaborare pentru implementarea Programului Naţional „Campion în şcoală”.

Programul se va desfășura în unităţile de învăţământ din întreaga ţară, pentru a contribui la stimularea interesului pentru sport în rândul tinerilor.

Avem nevoie ca cei care sunt inspirație pentru generații întregi de copii să fie aproape de ei! Recunoștință tuturor pentru că vreți să vă implicați în viața școlii! a scris ministerul Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Peste 40 de campioni ai sportului românesc, retraşi din activitatea sportivă, vor participa activ la activităţile programului, în calitate de „ambasadori ai sportului şcolar”.

Vor fi implicaţi în lecţii de educaţie fizică şi sport, ore de consiliere şi orientare, precum şi în competiţii sportive şcolare.

Prin acest protocol dorim să aducem marii campioni ai sportului românesc mai aproape de elevi şi de cadrele didactice, pentru a inspira şi pentru a motiva generaţiile tinere să adopte un stil de viaţă sănătos şi activ. Aceşti ambasadori ai sportului vor inspira elevii prin exemplul lor de dăruire, disciplină şi curaj, demonstrând că succesul vine din respectul pentru reguli şi din munca susţinută. Prin acest program ne dorim să creştem gradul de participare a elevilor la activităţile sportive, să dezvoltăm spiritul de echipă şi să cultivăm o mentalitate de învingător, nu doar pe terenul de sport, ci şi în viaţa de zi cu zi„, a afirmat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, citată într-un comunciat al Ministerului Educației.

Acest parteneriat între Ministerul Educaţiei şi Agenţia Naţională pentru Sport este o dovadă clară că, atunci când lucrăm împreună, putem obţine rezultate extraordinare. Astăzi plantăm seminţele unei generaţii mai puternice şi mai unite, pentru că sportul nu înseamnă doar medalii şi recorduri. Înseamnă valori corecte, ambiţie, perseverenţă, respect, fair-play. Educaţia fizică şi sportul nu sunt doar materii şcolare, ci instrumente esenţiale pentru dezvoltarea integrală a copilului, iar prin exemplul marilor campioni, ne dorim să le arătăm tinerilor că sportul îi poate ajuta să devină oameni mai buni„, a afirmat Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport.

The post „Campion în şcoală”. Proiect al Ministerului Educației prin care campioni ai sportului românesc vor fi implicați în activități alături de elevi appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *