„Ce naiba să facem cu ei?” Soldați ruși despre militarii din Coreea de Nord – Batalionul K. Interceptări audio

Soldați ruși își exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care soldații nord-coreeni vor fi comandați și dotați cu muniție și echipament, arată interceptările obținute de Serviciul de Informații Militare din Ucraina și citate de CNN.

Militarii ruși vorbesc cu dispreț despre soldații nord-coreeni, care poartă numele de cod „Batalionul K”.

La un moment dat, sunt surprinși referindu-se la noii lor “colegi” cu sintagma „chinezi nenorociți”.

În același fragment, un militar îl descrie pe un altul, care a fost însărcinat să îi întâmpine pe noii sosiți.

„Și stătea acolo cu ochii ieșiți, ca… ce naiba”, spune soldatul. „A venit aici și a spus: ce naiba să facă cu ei?”

Înregistrarea audio a fost interceptată de pe canale de transmisie rusești criptate, în noaptea de 23 octombrie, potrivit Serviciului de Informații Militare al Ucrainei.

Interceptările au dezvăluit că mișcările de trupe nord-coreene erau planificate pentru dimineața zilei de 24 octombrie, în zona taberei de campanie Postoyalye Dvory, din regiunea Kursk, Rusia, unde Ucraina a lansat în august o incursiune surpriză.

Interceptările au relevat, de asemenea, planurile rușilor de a avea un interpret și 3 ofițeri superiori pentru fiecare 30 de nord-coreeni, detalii pe care soldații le dau în convorbirea interceptată.

Singurul lucru pe care nu îl înțeleg este că (ar trebui să existe) trei ofițeri superiori pentru 30 de persoane. De unde îi luăm? Va trebui să îi scoatem de undeva”, spune un militar rus.

Îți spun, la naiba, mâine vin 77 de comandanți de batalion, sunt comandanți, comandanți adjuncți și așa mai departe”, răspunde altul, potrivit unui extras.

Înregistrarea audio interceptată a fost dată publicității după un anunț făcut joi de Serviciul de Informații Militare al Ucrainei, potrivit căruia un grup de soldați nord-coreeni a fost reperat în regiunea Kursk, zonă unde au loc operațiuni militare continue.

Într-o postare pe contul oficial Telegram, Serviciul de Informații Militare de la Kiev a indicat că unele trupe nord-coreene, care au primit instruire în Extremul Orient al Rusiei, ar fi ajuns deja în regiunea din vestul Rusiei, unde Ucraina a menținut un punct de sprijin de la lansarea unei incursiuni, în august.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că a primit de la comandantul armatei un raport privind desfășurarea de personal militar nord-coreean de către Rusia.

Potrivit serviciilor de informații, pe 27-28 octombrie, Rusia va desfășura primele sale trupe nord-coreene în zonele de luptă. Acesta este un pas clar către escaladare făcut de Rusia, spre deosebire de toate dezinformările care circulă în Kazan în aceste zile”, a declarat Zelenski. El a criticat astfel declarațiile făcute la summitul BRICS găzduit de Vladimir Putin în sud-vestul Rusiei.

Kremlinul a respins inițial acuzațiile privind desfășurarea de trupe nord-coreene, dar joi, la summitul BRICS, Putin nu a negat că Phenianul ar fi trimis soldați.

Putin nu neagă informațiile despre soldații din Coreea de Nord: Imaginile sunt un lucru serios, dar este treaba noastră

Vladimir Putin nu neagă informațiile potrivit cărora Coreea de Nord a trimis trupe în Rusia. Imaginile sunt un lucru serios, i-a răspuns el unui jurnalist la încheierea summitului BRICS din Kazan.

Coreea de Nord a transmis vineri, prin mass-media de stat, că orice desfășurare de trupe în Rusia pentru a lua parte la războiul din Ucraina ar fi conformă cu dreptul internațional,  fără a confirma explicit o astfel de prezență.

Coreea de Nord respinsese anterior astfel de rapoarte.

Implicarea efectivă a Coreei de Nord în luptă nu ar trebui trecută cu vederea și comentată confuz, ci punând o presiune tangibilă atât asupra Moscovei, cât și asupra Phenianului, pentru a respecta Carta ONU și pentru a pedepsi escaladarea”, a transmis Volodimir Zelenski.

Zelenski: Rusia, gata să trimită primii soldaţi nord-coreeni pe frontul de luptă

Rusia este gata să trimită primii soldaţi nord-coreeni pe frontul de luptă, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Aceştia ar urma să fie implicaţi în confruntările cu militarii ucraineni în regiunea Kursk, din Rusia. Vladimir Putin a dat de înţeles că soldaţii regimului comunist de la Phenian colaborează cu cei ruşi şi urmează o acţiune coordonată de ambele părţi.

The post „Ce naiba să facem cu ei?” Soldați ruși despre militarii din Coreea de Nord – Batalionul K. Interceptări audio appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *