Cel puțin 17 morți și pagube de 50 de miliarde de dolari după trecerea uraganului Milton în Florida

Peste două milioane de locuinţe încă erau fără curent electric în Florida vineri seara, după trecerea uraganului Milton, care a făcut cel puţin 17 morţi şi a cauzat pagube de aproximativ 50 de miliarde de dolari.

„Nu am cunoscut cel mai rău scenariu, dar am fost loviţi puternic”, a declarat Ron DeSantis, guvernatorul acestui stat din sud-estul SUA, lovit deja la sfârşitul lunii septembrie de un alt uragan puternic, Helene, care a ucis cel puţin 237 de persoane, dintre care 15 în această peninsulă.

Specialiştii estimează că (Milton) a provocat daune de aproximativ 50 de miliarde de dolari„, a declarat preşedintele Joe Biden, care va vizita duminică regiunea afectată.

Victimele sunt din mai multe comitate, potrivit autorităţilor locale. Cel mai afectat a fost Comitatul Saint Lucie, de pe coasta de est a peninsulei, unde s-au înregistrat 6 decese.

Zona a fost puternic lovită de tornade, care s-au format chiar înainte ca uraganul să atingă uscatul, în apropiere de Sarasota, miercuri seara.

Milton a traversat apoi peninsula spre est, în timpul nopţii, ajungând în Atlantic.

Florida, al treilea stat american ca populaţie, cu 22 de milioane de locuitori, este frecvent afectat de uragane. Dar schimbările climatice și încălzirea mărilor fac mai probabilă intensificarea rapidă. A crescut astfel riscul producerii unor fenomene mai puternice, au precizat oameni de ştiinţă citați de AFP.

Preluare: Agerpres

The post Cel puțin 17 morți și pagube de 50 de miliarde de dolari după trecerea uraganului Milton în Florida appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *