Chinezii au lansat un robot care poate alerga cu 13 kilometri pe oră și e capabil să proceseze până la 275 de trilioane de operații pe secundă

În lume a început deja o bătălie a roboţilor. După reuşitele americanilor de la Tesla, acum o companie din China uimeşte întreaga lume. Chinezii au lansat un robot care a doborât deja un record mondial.

China prezintă STAR1, cel mai rapid robot umanoid din lume: atinge 13 km/h cu ajutorul tenișilor speciali. Record mondial în domeniul roboților umanoizi a fost stabilit de compania chineză Robot Era.

Robotul acestei compani a doborât recordul anterior, deținut de Evolution V3.0, creat de compania Unitree, care a rezistat doar șapte luni.

STAR1, care are o înălțime de 171 cm și cântărește 65 de kilograme, este conceput pentru a alerga pe diverse suprafețe, de la iarbă și pietriș, până la drumuri pavate sau de țară.

În testele efectuate, robotul a reușit să susțină această viteză constantă timp de până la 34 de minute, o performanță remarcabilă în evoluția tehnologică a roboților. Un element surprinzător al designului său este utilizarea tenișilor speciali, care oferă o aderență mai bună la sol.

Această soluție inovatoare i-a permis să pășească și să alerge eficient, spre deosebire de alți roboți care nu își ridicau complet membrele de pe sol.

În plus, STAR1 beneficiază de un „creier” AI extrem de puternic, capabil să proceseze până la 275 de trilioane de operații pe secundă, de șapte ori mai mult decât cele mai performante laptopuri moderne.

Robotul STAR1 face parte dintr-o serie de roboți umanoizi de ultimă generație, alături de creații precum Optimus Gen-2 al Tesla.

Musk a spus că se aşteaptă ca Tesla să fie gata să preia comenzile pentru robot în trei până la cinci ani şi a descris efortul de dezvoltare a produsului pe parcursul unui deceniu sau mai mult, aceasta fiind cea mai detaliată viziune pe care a oferit-o până în prezent asupra unei afaceri despre care a spus că ar putea să fie mai mare decât veniturile obţinute de Tesla din vehicule electrice.

The post Chinezii au lansat un robot care poate alerga cu 13 kilometri pe oră și e capabil să proceseze până la 275 de trilioane de operații pe secundă appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *