Cine arde deșeuri face pușcărie: Operațiune de amploare în Dâmbovița. Garda de Mediu și MAI intervin pentru a combate arderea ilegală a deșeurilor

O amplă acțiune de control, „Acțiunea Jupiter” s-a desfășurat în Dâmbovița, unde 70 de comisari ai Gărzii de Mediu și 600 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au descins pentru a opri arderea ilegală a deșeurilor. În cadrul acestei operațiuni, autoritățile avertizează că cei care practică astfel de activități riscă pedepse grave, inclusiv închisoarea. Acțiunea face parte dintr-o campanie mai amplă de combatere a infracțiunilor de mediu, ce vizează protejarea sănătății publice și a mediului.

”Cine arde deşeuri face puşcărie!”, avertizează Garda de Mediu, într-o postare pe Facebook.

La rândul său, Poliţia transmite că persoanele vizate sunt suspectate de arderi ilegale de deşeuri, braconaj piscicol, furt de lemne din pădure, deţinerea ilegală a unor arme supuse autorizării, deţinerea şi comercializarea de ţigări de contrabandă, folosirea copiilor pentru cerşit.

”În cursul acestei dimineţi, 70 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu participă la punerea în executare a 52 de mandate de percheziţie, în localitatea Mătăsaru din jud. Dâmboviţa. Efectivele MAI cuprind 248 de autospeciale şi peste 600 de lucrători din diferite subunităţi”, anunţă marţi dimineaţă Garda Naţională de Mediu.

Dintre cei peste 600 de angajaţi MAI, 201 sunt de la Direcţia de Ordine Publică, 60 sunt de la Serviciul Investigare a Criminalităţii Economice, 23 provin de la Direcţia Investigaţii Criminale, 8, de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, 10 sunt de la Serviciul Criminalistic, 31 sunt de la Poliţia Rutieră, 5, de la Biroul pentru Protecţia Animalelor, 6 sunt de la Poliţia Transporturi, 1 angajat este de la Biroul Siguranţă Şcolară, 72 sunt de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, iar 200 sunt jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *