Coaliția, împreună la Guvern, dar politic fiecare partid pe drumul său. Florin Roman: ”E o dragoste cu năbădăi”

Până la alegeri PSD și PNL se vor ocupa împreună de treburile administrative ale Guvernului, dar politic drumurile lor se despart. Deocamdată. Asta a anunțat premierul Marcel Ciolacu, înainte de ședința de Guvern. A fost prima întâlnire în formulă completă între premier și miniștrii celor două partide, după ce liberalii au decis ruperea înțelegerii politice cu PSD. Iar prim-ministrul amenință cu demisia, dacă PNL își retrage miniștrii din Guvern.

Ședința de Guvern s-a desfășurat că și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Miniștrii social democrați și cei liberali și-au susținut proiectele ca de obicei în față premierului, iar deciziile au fost anunțate în tandem de doi miniștri PSD și PNL. Marcel Ciolacu a anunțat termenii de colaborare cu liberalii în perioada următoare. Și a vorbit despre strategia PSD după alegerile parlamentare din 1 decembrie.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României: Vă veți da demisia dacă PNL iese de la Guvernare? Categoric! În momentul acela nu mai avem o coaliție pentru Guvernul României! Guvernul poate funcționa așa?
Da! Guvernul funcționează cu miniștri, nu cu președinți de partid. Lucrurile politice se discută în continuare la nivel de secretar general al partidelor.
Este exclus vreodată că PSD să facă alianța cu AUR. Îmi cer scuze și de la PNL și de la Ciucă cu astfel de minciuni nu câștigi alegerile, mă așteptam să fim mai inventivi. Se poate reface guvern cu PNL după alegeri? DA! Dar acest lucru îl vor decide românii.

Liberalii nu cred în sinceritatea premierului Ciolacu și a PSD.

Florin Roman, deputat PNL: Dl. Ciolacu câteodată mai spune și lucruri trăznite. Dacă te uiți la declarațiile PSD vezi foarte multă ironie și aroganță. Probabil că e o dragoste cu năbădăi, adică dânsul își arată afecțiunea, iar cei cu care stă în casă ne înjură de dimineață până seară, și Grindeanu și Tudose.

Între timp, USR invită PNL să se rupă de PSD și să dea jos Guvernul Ciolacu prin moțiune de cenzură. USR ar dori să inițieze demersul, dar nu are suficienți parlamentari.

Elena Lasconi, președinta USR: Încă aștept cele 110 semnături pe care să le aducă Ciucă la Parlament. Doar mimează că vor să iasă de la guvernare.

Liberalii consideră inutil demersul celor de la USR, cu mai puțin de două luni înainte de alegerile generale, de pe 1 decembrie. Potrivit Constituției, orice demers de înlăturare a Guvernului, prin demitere sau demisie, presupune o procedura complexă de formare a unei noi majorități și de instalare a unui nou cabinet la Palatul Victoria.

The post Coaliția, împreună la Guvern, dar politic fiecare partid pe drumul său. Florin Roman: ”E o dragoste cu năbădăi” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *