Comerţul cu autovehicule a înregistrat o creştere de 2,2% a cifrei de afaceri, ca serie brută, la opt luni

Vânzările de motociclete şi cele de autovehicule au contribuit la creşterea cu 2,2% a volumului cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, în primele opt luni ale acestui an faţă de intervalul similar din 2023, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.

Datele oficiale relevă faptul că, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2024, ca serie brută, au fost raportat majorări ale afacerilor în: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+18,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,8%) şi comerţul cu autovehicule (+2,7%). Pe de altă parte, activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 15,4%.

În acelaşi interval analizat, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 2,2%.

Potrivit sursei citate, în luna august a anului în curs comparativ cu august 2023, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, s-au majorat cu 0,1%, datorită rezultatelor din comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+21,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,7%) şi comerţul cu autovehicule (+1,4%). În schimb, activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor s-au redus cu 13,7%.

Ca serie ajustată, în acelaşi interval de comparaţie, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 2,7%.

De la o lună la alta (august vs iulie 2024), cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a scăzut cu 11,5%, ca serie brută, însă a fost pe un trend crescător (+0,3%), ca serie ajustată. 

The post Comerţul cu autovehicule a înregistrat o creştere de 2,2% a cifrei de afaceri, ca serie brută, la opt luni appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *