Comitetul Internaţional al Crucii Roşii cere protejarea personalului medical din Liban

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a cerut luni protejarea sistemului de sănătate din Liban, după informaţii privind atacuri israeliene care au afectat personalul medical în cursul confruntărilor dintre Israel şi gruparea libaneză pro-iraniană Hezbollah, relatează AFP.

„Lansez un apel urgent pentru protecţia angajaţilor din domeniul sănătăţii, ambulanţelor, spitalelor şi centrelor de sănătate primare”, a declarat Nicolas von Arx, director regional al CICR pentru Orientul Apropiat şi Mijlociu.

„Atacurile asupra unităţilor de sănătate sunt extrem de îngrijorătoare”, a adăugat el.

Aceste lovituri înseamnă „un spital care nu mai funcţionează. Aceasta înseamnă zeci de mii de persoane care nu mai pot primi îngrijiri medicale, care nu pot naşte în siguranţă, care nu îşi pot trata rănile”, a explicat directorul CICR.

După aproape un an de schimburi de focuri la graniţa israeliano-libaneză, Israelul şi-a intensificat semnificativ atacurile aeriene pe 23 septembrie în toată ţara, intrând în război deschis împotriva mişcării libaneze Hezbollah.

Cel puţin 1.315 de persoane au fost ucise în Liban din 23 septembrie, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe cifre oficiale.

Loviturile israeliene, concentrate asupra fief-urilor Hezbollah din sudul şi estul ţării, precum şi în suburbiile dens populate din sudul Beirutului, au determinat 1,2 milioane de persoane să-şi părăsească locuinţele.

The post Comitetul Internaţional al Crucii Roşii cere protejarea personalului medical din Liban appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *