Controverse privind înscrierea în programul Casa Verde Fotovoltaice. În regiunea București-Ilfov, sesiunea s-a închis într-un minut și 5 secunde

Sunt multe voci care spun se folosesc programe computerizate și chiar inteligența artificială pentru a accesa programul Casa Verde Fotovoltaice. Administrația Fondului pentru Mediu susţine însă că aplicația informatică folosită are un cod de verificare suplimentar pentru a evita utilizarea roboților. Însă cei care se pricep bine la calculatoare și informatică își oferă deja serviciile contra cost, pentru a depune actele în timp record. Deloc echitabil, spun reprezentanții Asociației Prosumatorilor, care sunt de părere că programul Casa Verde Fotovoltaice a ajuns o loterie.

Pe măsură ce oamenii se conving de beneficiile panourilor solare, obținerea fondurilor necesare devine o cursa contracronometru. Cine nu excelează în rapiditate și cunoștinte de informatică nu are nicio șansă. Pentru regiunea București-Ilfov sesiunea de înscriere s-a încheiat în doar un minut și 5 secunde. Un record care a ridicat multe semne de întrebare.

În replică, Administrația Fondului pentru Mediu susține că aplicația informatică folosită are un cod de verificare suplimentar pentru a evita utilizarea roboților. În plus, după finalizarea sesiunii pe fiecare regiune, se analizează dosarele depuse pentru a evita încercările de fraudare.

Cu toate acestea, e plin de anunțuri de la persoane care oferă sprijin pentru accesarea fondurilor.

Regulile programului interzic folosirea roboților de automatizare pentru înscriere. Însă cei mai întreprinzători au descoperit că pot obține câștiguri folosindu-și cunoștințele de IT. Așa că anunțurile care oferă sprijin pentru accesarea fondurilor au umplut piața.

Asociaţia Prosumatorilor acuză suspiciuni de implicare a AI şi a unor programe pentru înscrierea în programul Casa Verde

Asociaţia Prosumatorilor propune ca dosarele validate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) în cadrul viitoarelor sesiuni Casa Verde Fotovoltaic să fie „extrase” aleatoriu, printr-un program computerizat elaborat şi securizat, posibil de către STS, pe baza numărului de dosar.

Concret, se lucrează contra cost și cu banii jos în caz de reușită, adică dacă dosarul a fost depus la timp și a prins finanțare.

Oamenii sunt de părere că întreaga procedură trebuie modificată, pentru că există suspiciuni referitoare la modul de accesare. În plus, intermediarii au acces la datele personale ale celor care depun dosare.

Record în programul Casa Verde Fotovoltaice. Fondurile pentru Bucureşti-Ilfov s-au epuizat într-un minut și 15 secunde

Record în programul Casa Verde Fotovoltaice. Fondurile puse la dispoziție pentru regiunea București-Ilfov s-au epuizat în aproximativ 1 minut și 15 secunde. În celelalte cinci sesiuni din acest an, înscrierile s-au încheiat cam în două minute.

Am încercat să aflam și poziția autorităților față de situația creată și față de acuzațiile de fraudă în program, însă nici reprezentanții Ministerului Mediului și nici cei ai Administrației Fondului pentru Mediu nu au dat vreun răspuns.

Bugetul total al programului în acest an este două miliarde de lei. Fiecare beneficiar primește 30.000 de lei pentru panouri fotovoltaice și baterii de stocare.

The post Controverse privind înscrierea în programul Casa Verde Fotovoltaice. În regiunea București-Ilfov, sesiunea s-a închis într-un minut și 5 secunde appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *