Convorbire Biden-Netanyahu, după două luni tensionate. Ministrul israelian al Apărării și-a amânat vizita în SUA

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, este așteptat să aibă astăzi o convorbire telefonică crucială cu Benjamin Netanyahu despre planurile Israelului de a lovi Iranul, au confirmat 3 oficiali americani, pentru publicația Axios. Ar fi prima convorbire telefonică în două luni marcate de tensiuni și temeri privind o posibilă escaladare a situației din Orientul Mijlociu.

Potrivit publicației americane, care citează doi oficiali israelieni, Netanyahu s-a întâlnit, marți seara, timp de mai multe ore, cu miniștrii și cu șefii Serviciilor militare și de informații, pentru a lua o decizie privind amploarea și calendarul atacurilor la adresa Iranului.

Se așteaptă ca represaliile Israelului să fie semnificative. Vor include, probabil, lovituri aeriene asupra țintelor militare, dar și atacuri de tipul celui în care a fost ucis liderul Hamas, Ismail Haniyeh.

Israelul a analizat, de asemenea, scenariul unei lovituri asupra infrastructurii petroliere iraniene, o strategie căreia Biden i se opune.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, intenționa să meargă astăzi la Washington, dar Netanyahu s-a opus deplasării până când cabinetul de securitate nu ia o decizie privind răspunsul la atacul cu rachete al Iranului.

Sabrina Singh, purtător de cuvânt, Pentagon: Tocmai am fost informați că ministrul Gallant își va amâna călătoria la Washington DC. Secretarul Austin așteaptă cu nerăbdare să îl vadă în curând. Secretarul are o relație excelentă cu ministrul Gallant. Cred că până acum au vorbit probabil de peste 80 de ori, aproximativ. Ei sunt în comunicare constantă, fie că este vorba de o întâlnire în persoană aici sau despre întâlniri, apeluri telefonice la distanță. Această relație încă se menține și poate fi realizată în orice moment, în orice loc din lume, inclusiv atunci când secretarul este în deplasări și preia apeluri peste Atlantic.

The post Convorbire Biden-Netanyahu, după două luni tensionate. Ministrul israelian al Apărării și-a amânat vizita în SUA appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *