Copiii candidatului moldovean la prezidenţiale, Alexandr Stoianoglo, frecventează instituții europene încă din 2014

Candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, Alexandr Stoianoglo, care s-a calificat în finala alegerilor prezidențiale contra Maiei Sandu, a boicotat referendumul pro-UE de duminică. El a declarat că a luat această decizie „nu pentru că este contra integrării europene a R. Moldova”, ci că este „contra actualei guvernări”.

Potrivit datelor publice, citate de Ziarul de gardă, copiii lui Stoianoglo frecventează instituțiile europene pentru studii și joburi încă din 2014.

Corina Stoianoglo, fiica cea mică a lui Alexandr Stoianoglo, a studiat în Olanda (Țările de Jos) și lucrează în Germania. În septembrie 2024, când a început campania pentru prezidențiale și referendum, Corina a încheiat cu Banca Centrală Europeană (BCE) un contract de angajare pentru poziția de „Supervision Analyst”, conform paginii personale de Linkedin, unde indică și un stagiu în cadrul unui departament al BCE. Aceasta apare în fotografii alături de Christine Lagarde, președinta Băncii Europene Centrale.

Corina Stoianoglo a studiat la o universitate de prestigiu din Europa: Universitatea Maastricht din Olanda (Țările de Jos). Totodată, în timpul studiilor (2021-2023), ea a lucrat în centrul de asistență pentru clienți al companiei Mercedes-Benz, situat în Maastricht. Înainte de a pleca la studii în Uniunea Europeană, Corina a învățat la o filială a liceului moldo-turc „Orizont” – liceul de unde, acum șase ani, au fost expulzați ilegal cei șapte profesori turci.

Cristina Stoianoglo lucrează în calitate de consultant fiscal în filiala unei companii internaționale, cu sediul în Elveția, care oferă servicii de audit, consultanță fiscală și consultanță în afaceri. În perioada 2018 – 2020, Cristina a făcut un masterat Universitatea din Viena de Economie și Afaceri. Diploma de licență a obținut-o la o universitate din Chișinău.

Alexandr Stoianoglo și PSRM nu au răspuns la apelurile și mesajele ZdG pentru a oferi răspunsuri la întrebările reporterilor despre beneficiile și oportunitățile UE de care se bucură membrii familiei sale.

The post Copiii candidatului moldovean la prezidenţiale, Alexandr Stoianoglo, frecventează instituții europene încă din 2014 appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *