Crește interesul în România pentru mașinile produse în China: Au preț mai mic și dotări moderne

Importatorii spun că vânzările s-au dublat în ultimii ani. Pentru a proteja interesele constructorilor europeni, unele state membre vor tarife vamale mai mari pentru importurile de mașini electrice chinezești.

Bogdan Rotaru trăiește în Ploiești. Vrea să cumpere o mașină nouă pentru soția sa și a venit la Salonul Auto din București să vadă ce oferte au dealerii de autoturisme din China.

Bogdan Rotaru, potențial client: Oferă niște produse excelente, la un preț destul de bun și de calitate chiar superioară față de cele europene. Sper că Europa se va trezi, totuși.

În ultima perioadă a crescut interesul șoferilor pentru mașinile chinezești. Așa că dealerii au scos la vânzare modele fabricate de șapte producători din China.

Emanuel Medvedev, directorul executiv al unui importator de mașini din China: Vânzările s-au dublat de la an la an. În portofoliul nostru se găsesc 22 de modele, majoritatea SUV-uri. Pleacă de la un 21.000 de euro, cu tot cu TVA, până la un 54.000 de euro, inclusiv TVA.

E o mașină frumoasă, la un preț acceptabil. Nu știu ca motorizare cât de bună este.

Problema e și cu service-area. Sunt mai multe lucruri care trebuie luate în calcul.

De câțiva ani, piața românească a devenit tot mai atractivă pentru constructorii auto chinezi.

Numai în luna septembrie, în România au fost înmatriculate 20 de mașini fabricate de către șase producători din China. Lor li se adaugă alte 50 de autoturisme care aparțin unei mărci britanice, controlate tot de către chinezi, arată cele mai recente date ale Direcției de Permise și Înmatriculări.

Han Chunlin, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România: Cred că piaţa din România are potenţial pentru maşinile chinezeşti. În acest moment, industria constructoare de maşini din China este bine dezvoltată, cu tehnologii avansate, la preţuri competitive. Sper să văd din ce în ce mai multe mașini chinezești care vor fi vândute pe piața românească.

Pentru a proteja interesele producătorilor auto locali, unele state membre vor să introducă taxe suplimentare pentru importurile de autoturisme electrice din China.

Adrian Sandu, secretar general, Asociația Constructorilor de Automobile din România: Observărm o creștere a înmatriculărilor în România, dar încă nu (…) ajung la o cotă care să concureze cu mărcile deja consacrate pe piață. Rămâne de văzut ce se va întâmpla și cu discuțiile de la nivelul Comisiei Europene în ceea ce privește posibila taxare a importurilor de vehicule din China.

Oficialii europeni au în plan să voteze pe 4 octombrie dacă vor suplimenta nivelul tarifelor vamale pentru importurile de autoturisme electrice chinezești.

The post Crește interesul în România pentru mașinile produse în China: Au preț mai mic și dotări moderne appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *