Crește numărul de credincioși care merg la Iași să se închine la moaştele Sfintei Parascheva și ale Sfântului Pantelimon

La Iași, începe weekend-ul cel mai aglomerat din an, pentru că luni e sărbătoarea Sfintei Parascheva. La orele amiezii, peste 14 mii de oameni se aflau la coadă, pentru a ajunge la baldachinul Sfintei.

De când a început pelerinajul, tot crește numărul de credincioși care vin la Iași să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Pantelimon, aduse de la Muntele Athos. Și cresc și timpii de așteptare la coadă. Azi a fost de 8 ore.

Oamenii se roagă pentru sănătatea celor dragi și pace la granițele țării.

O armată de voluntari se implică în fiecare în bună desfășurare a pelerinajului de la Iași. Printre ei este și Denis, student la Teologie în anul 4, dar și o altă tânăra, Alexandra.

50 de mii de pelerini s-au închinat deja la moaştele Cuvioasei Parascheva. Credincioşii așteaptă, în medie, 10 ore

Vreme frumoasă la Iași, unde pelerinajul la moaştele Cuvioasei Parascheva continuă, pentru a treia zi consecutiv. Temperaturile blânde, de până la 23 de grade la miezul zilei, le fac pelerinilor mai ușoară așteptarea la rândul care crește pe zi ce trece.

În fiecare an, veșmintele sfintei sunt schimbate în această perioadă. Are loc o ceremonie la care participă doar câţiva preoţi ai Catedralei Mitropolitane din Iaşi, iar pe durata ritualului, biserica este închisă.

Moaştele Sfintei Parascheva sunt înfăşurare în trei rânduri de materiale speciale, cel mai vechi fiind din secolul al XVII-lea, de pe vremea domnitorului Vasile Lupu.

Peste acest acoperămant sunt aşezate, de cinci ori pe an, veșminte noi, croite în formă de cruce, în ateliere bisericeşti specializate.

În această seară va avea loc procesiunea specială Calea Sfinților, în cadrul căreia sfintele moaște sunt purtate pe străzile din centrul Iașiului.

Moaştele Sfântului Pantelimon, de la Muntele Athos, au fost aduse la Iași, la pelerinajul închinat Sfintei Parascheva

Din această seară, pelerinii care ajung la Iași se închină și la moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon.

The post Crește numărul de credincioși care merg la Iași să se închine la moaştele Sfintei Parascheva și ale Sfântului Pantelimon appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *