Cum poate umorul să influențeze dinamica dintre părinți și copii

Un studiu recent, publicat în revista PLOS One și preluat de descopera.ro, arată că umorul folosit în creșterea copiilor poate avea beneficii semnificative asupra relațiilor familiale.

Cercetătorii de la Penn State College of Medicine au descoperit că umorul nu doar că ameliorează stresul, dar poate îmbunătăți și flexibilitatea cognitivă, ajutând la rezolvarea creativă a problemelor și dezvoltarea rezilienței.

Studiul a implicat 312 participanți cu vârste între 18 și 45 de ani și a arătat că peste 70% dintre respondenți consideră umorul o tehnică parentală eficientă. De asemenea, cei care au avut o relație bună cu părinții lor au fost cu aproape jumătate mai predispuși să spună că aceștia au folosit umorul în creșterea lor. Așadar, este evident că umorul nu doar că ajută la crearea unei atmosfere relaxate, dar poate și să consolideze legătura între generații.

Dr. Benjamin Levi, autorul principal al studiului, a declarat că umorul îi poate învăța pe oameni cum să fie mai flexibili și să gestioneze mai bine stresul. El a adăugat că a folosit această metodă atât în practica sa clinică, cât și acasă, cu propriii copii. „Umorul poate difuza tensiunea și ierarhiile, ajutând ambele părți să se simtă mai bine într-o situație stresantă”, explică Dr. Levi.

Așadar, ce putem învăța din aceste concluzii? Într-o lume agitată și plină de provocări, umorul se dovedește a fi un instrument valoros pentru părinți. Nu doar că ajută la gestionarea momentelor dificile, dar și modelează comportamente pozitive, cum ar fi reziliența și flexibilitatea. Și, cel mai important, umorul poate să aducă zâmbete și conexiuni mai puternice în familie. Deci, data viitoare când te confrunți cu o situație dificilă acasă, încearcă să folosești umorul – poate fi exact soluția de care aveai nevoie.

The post Cum poate umorul să influențeze dinamica dintre părinți și copii appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *