Delfinariul din Constanţa va fi extins şi modernizat

Delfinariul din Constanţa va fi extins şi modernizat

Condiţii de cinci stele pentru locatarii delfinariului din Constanţa. Complexul va avea în curând un nou bazin, dublu ca mărime faţă de cel actual.

Proiectul nu a fost lipsit de provocări. Inițial lucrarea trebuia realizată şi cu bani de la bugetul de stat, dar fondurile au fost pierdute. Acum, investiția este finanţată doar de Consiliul Județean Constanţa.

După licitaţii eşuate şi alte blocaje, la Delfinariuîncep lucrările de extindere, estimate la 17 milioane de lei. Din cauza întârzierilor de peste 6 ani, finanțarea de 50 la sută din bugetul de stat a fost pierdută.

Conform proiectului, executat acum de o altă firmă, utilajele vor săpa la o adâncime de peste șase metri. Delfinii vor avea astfel la dispoziție 3400 de metri cubi de apă în plus.

Dacă nu apar alte probleme, noul bazin ar trebui să fie gata la mijlocul verii viitoare.

Noul bazin va avea dotări speciale, care le vor permite antrenorilor să urmărească delfinii tot timpul, conform TVRInfo.

Vechiul bazin va fi legat de cel nou prin coridoare, astfel încât circuitul pentru delfini să fie accesibil atât în zona de relaxare cât și în cea de demonstrații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *