Despăgubiri pentru culturile calamitate. Agricultorii nu reușesc să-și recupereze nici măcar banii investiți

Seceta i-a adus pe mulți fermieri în pragul falimentului. Agricultorii spun că nu reușesc să-și recupereze nici măcar banii investiți. Ordonanță de guvern prin care vor fi acordate despăgubiri pentru culturile calamitate a intrat în vigoare săptămâna aceasta.

În comuna Jiana, din județul Mehedinți, mai bine de jumătate dintre fermieri au făcut cereri pentru despăgubiri. Culturile le-au fost distruse de secetă în proporție de 70%.

Și în Botoșani seceta a făcut prăpăd în culturile de primăvară. Fermieii spun că au pierderi uriașe și se gândesc chiar să renunțe să mai cultive terenurile.

Fermierii care au culturile calamitate în proporție mai mare de 30% au timp până pe 29 octombrie să depună cereri la Direcția Agricolă.

Agricultorii vor primi despăgubiri în funcție de suprafață afectată și de gradul de calamitate. Spre exemplu, pentru 10 hectare distruse în proporție de 80 %, suma va fi de 8.000 de lei. Oamenii își vor pimi banii până la sfârșitul anului.

The post Despăgubiri pentru culturile calamitate. Agricultorii nu reușesc să-și recupereze nici măcar banii investiți appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *