Doi soldați au fost uciși în atacurile aeriene israeliene asupra Iranului

Doi soldați au fost uciși în loviturile aeriene israeliene de sâmbătă dimineață asupra Iranului, a anunțat agenția oficială de presă IRNA.

Reuters a difuzat o declarație a armatei iraniene care a confirmat decesele.

“Armata Republicii Islamice Iran, apărând securitatea Iranului și protejând poporul și interesele Iranului, și-a sacrificat doi luptători în timp ce contracara proiectilele regimului criminal sionist.”

Presa iraniană a raportat mai multe explozii la Teheran și la bazele militare din apropiere.

Cel puțin șapte explozii au fost raportate deasupra Teheranului și a orașului Karaj din apropiere, precum și în orașul Mashhad din est. Atacurile au fost lansate ca represalii la barajul de rachete lansat de Iran la 1 octombrie, în urma căruia aproximativ 180 de rachete balistice au fost trase către Tel Aviv și baze militare.

Regimuri din întreaga lume au reacționat la atac. Premierul britanic Keir Starmer a îndemnat Iranul să nu răspundă și a declarat că Orientul Mijlociu trebuie să „evite o nouă escaladare regională”.

Un înalt oficial american a declarat că „loviturile țintite și proporționale” ale Israelului ar trebui să pună capăt schimbului direct de focuri între cele două țări.

The post Doi soldați au fost uciși în atacurile aeriene israeliene asupra Iranului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *