Donald Trump, miting în aer liber în locul unde a fost ținta unei tentative de asasinat. Pe scenă a urcat și Elon Musk

Donald Trump a revenit sâmbătă la Butler, unde a fost ținta unei tentative de asasinat pe 13 iulie. El a dat asigurări că nu va renunţa „niciodată”, chiar dacă se încearcă reducerea sa la tăcere, notează AFP.

„Acum 12 săptămâni, chiar aici, un asasin a încercat să mă reducă la tăcere, pe mine, precum şi pe mişcarea noastră. Acest monstru vicios (…) a fost aproape de a reuşi, dar mâna Providenţei l-a împiedicat”, a declarat Trump, în faţa unei mulţimi entuziaste. Dar fostul preşedinte i-a asigurat: „Nu voi renunţa niciodată, nu mă voi pleca niciodată, nu mă voi sfărâma niciodată”.

Candidatul republican şi fost preşedinte al Statelor Unite s-a adresat unei mulţimi de câteva mii de oameni adunaţi în oraşul Butler, în statul crucial Pennsylvania, cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale din 5 noiembrie, în cadrul cărora o va înfrunta pe vicepreşedinta democrată, Kamala Harris.

În cursul mitingului, Trump a păstrat un minut de reculegere, exact la ora la care s-au auzit împuşcăturile pe 13 iulie, cu un omagiu adus singurei victime, Corey Comperatore.

De asemenea, i-a denunţat pe cei pe care îi descrie drept „duşmanii din interior, mult mai periculoşi decât cei din afară”.

„În ultimii 8 ani, cei care vor să ne oprească m-au calomniat, au încercat să mă destituie, m-au dat în judecată, au încercat să-mi fure buletinele de vot şi, cine ştie, poate chiar au încercat să mă omoare. Dar nu am încetat niciodată să lupt pentru voi şi nu mă voi opri niciodată”, şi-a asigurat suporterii fostul preşedinte.

Mitingul s-a desfăşurat în condiţii de securitate ample. Lunetişti s-au plasat pe acoperişurile mai multor clădiri din jur, iar mulțimea a fost supravegheată inclusiv cu o dronă, după cum a constatat un jurnalist al AFP.

La Butler au venit de data aceasta mult mai mulți oameni decât în iulie. Mulţi au purtat tricouri cu imaginea fostului preşedinte imediat după tentativa de asasinat.

Înainte de a intra pe scenă, Donald Trump a fost precedat de candidatul republicanilor la vicepreşedinţia SUA, JD Vance, sub ochii celui mai bogat om din lume, Elon Musk, și ai rudelor victimelor împuşcăturilor din iulie.

Preluare: Agerpres

The post Donald Trump, miting în aer liber în locul unde a fost ținta unei tentative de asasinat. Pe scenă a urcat și Elon Musk appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *