Două persoane au fost reţinute în Republica Moldova, în urma unor percheziţii, pentru finanţare electorală ilegală

Două persoane au fost reţinute în Republica Moldova, în urma unor percheziţii, pentru finanţare electorală ilegală

Două persoane au fost reţinute în Republica Moldova în urma unor percheziţii pentru finanţare electorală ilegală. Anchetatorii au anunțat că este vorba despre o  organizaţie din care fac parte atât persoane din Republica Moldova, cât şi din Federaţia Rusă.

Cercetările au început în urma unei investigaţii jurnalistice privind reţeaua ilegală de influenţă a fugarului condamnat Ilan Şor.

Primele informaţii din ancheta poliţiei arată că destinatarii sumelor ilegale de bani ar fi membrii unor organizaţii teritoriale ale unor partide politice.

Ei primeau între 900 şi 45 de mii de lei moldoveneşti pentru a determina cât mai mulţi alegători să voteze un anumit candidat la alegeri şi să aleagă opţiunea NU la referendumul pentru aderarea la UE.

Ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii s-au autosesizat după investigaţia jurnalistică a Ziarului de Gardă în care sunt prezentate informaţii despre felul în care funcţionează rețeaua de influenţă dirijată de condamnatul fugar Ilan Șor, conform TVRInfo.

În urma percheziţiilor au fost ridicate telefoane mobile, documente şi bani.

Reprezentanţii Centrului Naţional Anticorupţie şi procurorii au făcut percheziţii în mai multe localităţi din Nisporeni şi Străşeni, în alte două anchete privind coruperea electorală.

Au fost vizaţi şase reprezentanţi ai unui partid politic. Din fotografiile date publicităţii reiese că cercetările s-au desfăşurat la sediile Blocului Victorie al fugarului condamnat Ilan Şor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *