Ediția de toamnă a programului Fidelis. În ce constă această ofertă și ce noutăți aduce

S-a lansat ediția de toamnă a programului Fidelis, iar românii interesați pot investi în aceste titluri de stat până pe 11 octombrie. Vorbim de cinci emisiuni diferite, cu dobânzi de până la 7% pentru lei și 5% pentru euro.

În ce constă această ofertă și ce noutăți aduce față de edițiile anterioare

Da, anul acesta avem o premieră pentru donatorii de sânge: aceștia pot beneficia de o dobândă mai mare, de 6,85% pentru titlurile pe 1 an în lei, față de 5,85% pentru restul investitorilor. Tot pentru ei, suma minimă de investit este de 500 lei, comparativ cu 5.000 lei pentru ceilalți.

Celelalte emisiuni includ titluri pe 5 ani cu dobândă de 7% pe an pentru lei și 5% pe euro. E important de știut că toate aceste titluri sunt listate la Bursa de Valori București, iar asta le oferă investitorilor posibilitatea să le vândă înainte de scadență dacă au nevoie de lichidități, ceea ce le face mai flexibile decât titlurile Tezaur.

La Tezaur, în schimb, nu există o sumă minimă de investit, iar titluriLe se pot răscumpăra, dar se pierde dobânda acumulată. Așadar, Fidelis oferă mai multă flexibilitate, dar este destinat celor cu sume mai mari disponibile pentru investiții.

În concluzie, Fidelis de toamnă poate fi o alegere excelentă pentru cei care vor randamente mai bune și posibilitatea de a accesa fondurile la nevoie, dar trebuie să analizați bine opțiunile înainte de a investi.

The post Ediția de toamnă a programului Fidelis. În ce constă această ofertă și ce noutăți aduce appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *