Emirul Qatarului denunţă un ”genocid colectiv” în Orientul Mijlociu și a avertizat cu privire la „impunitatea” Israelului

Criza din Orientul Mijlociu reprezintă un „genocid colectiv”, a declarat joi emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, adăugând că ţara sa a avertizat în repetate rânduri cu privire la „impunitatea” Israelului, relatează Reuters.

A devenit foarte clar că ceea ce se întâmplă este un genocid, în plus faţă de transformarea Fâşiei Gaza într-o zonă improprie pentru a fi locuită de oameni, în vederea pregătirii pentru strămutare” a palestinienilor din enclavă, a declarat el în timpul summitului Dialogului cooperării în Asia, ce se desfăşoară în prezent la Doha.

Emirul Qatarului a condamnat, de asemenea, loviturile aeriene şi operaţiunile militare terestre israeliene „împotriva Republicii libaneze surori”.

Israelul respinge categoric acuzaţiile că ar comite un genocid în Fâşia Gaza, unde a lansat o ofensivă cu aproape un an în urmă, după ce comandouri ale grupării islamiste palestiniene Hamas au întreprins un atac fără precedent în comunităţile din sudul Israelului, unde au ucis 1.200 de persoane, în majoritate civili, şi au luat ostatice alte 250 de persoane, dintre care peste 100 se află şi astăzi în captivitate în Gaza.

Autorităţile sanitare din enclava condusă de Hamas afirmă că peste 41.500 de persoane din Fâşia Gaza au fost ucise în urma ofensivei israeliene.

Israelul a lansat săptămâna aceasta o incursiune terestră în sudul Libanului împotriva grupării şiite libaneze Hezbollah, susţinută de Iran, care efectuează tiruri împotriva Israelului în semn de solidaritate cu gruparea Hamas, aliata sa.

Preluare: Agerpres

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *