Experţii au stabilit locul unde a pictat Vincent Van Gogh celebra lucrare „Aleea cu plopi la apus”

Descoperire senzaţională pentru iubitorii de artă! Experţii au stabilit cu exactitate locul unde a pictat Vincent Van Gogh una dintre lucrările sale celebre, „Aleea cu plopi la apus”. Cercetările făcute de voluntari pasionaţi de astronomie şi specialişti ai Universităţii din Texas sunt convinşi că pictura, datată 13 sau 14 noiembrie 1884, înfățișează o anumită stradă din provincia Brabant, Olanda.

Acum doi ani, la rugămintea specialiştilor de la Universitatea din Texas, membrii Clubului de Astronomie din Eindhoven au început să caute locaţia exactă a picturii lui Van Gogh.

Lucrarea înfăţişează un fermier care se îndreaptă spre casă, la apus de soare, de-a lungul unei alei cu plopi. Ceea ce se știa cu certitudine, până la momentul respectiv, era că zona se afla aproape de locuinţa pictorului, respectiv satul Nuenen, provincia Brabant.

Voluntarii au studiat hărţi vechi care afişau drumurile cu plopi, în vremea lui Van Gogh. Așa au localizat, în cele din urmă, strada Weverstraat.

Totodată, potrivit datelor de la Institutul Regal de Meteorologie, au stabilit că artistul a pictat lucrarea pe 13 sau 14 noiembrie, singurele zile din toamna lui 1884 când cerul a fost senin.

Aleea cu plopi la apus” este una dintre lucrările realizate de Van Gogh în perioada sa din Nuenen, Olanda.

Lucrarea înfățișează o scenă pastorală, cu un fermier care merge pe o alee flancată de plopi, în lumina apusului de soare.

The post Experţii au stabilit locul unde a pictat Vincent Van Gogh celebra lucrare „Aleea cu plopi la apus” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *