„Feliz Navidad” la Caracas. Venezuela sărbătorește Crăciunul din octombrie, pentru că așa a ordonat președintele Maduro

Locuitorii Venezuelei au intrat deja în atmosfera sărbătoririi Crăciunului. Și asta pentru că președintele Nicolas Maduro a ordonat ca sărbătoarea nașterii lui Iisus Hristos să înceapă la 1 octombrie, cu aproape trei luni înainte de data cunoscută, 25 decembrie.

Astfel, capitala Venezuelei a fost îmbodobită cu brazi de Crăciun frumos colorați și cu tradiționalele mesaje Feliz Navidad (Crăciun Fericit).

Lucrătorii s-au grăbit să instaleze decorațiuni în diferite cartiere, dar atmosfera era departe de a fi festivă, comentează AP.

Cred că este groaznic pentru că suntem în octombrie”, spune Desiré Aguiar, în vârstă de 32 de ani, înainte de a-și instala standul de bijuterii și accesorii într-o piață locală. „Halloween-ul nici măcar nu a trecut, și deja este Crăciunul? Le sărbătorim împreună?”

„Dacă încep să plătească… prima de Crăciun în avans, nu ne va mai rămâne nimic în decembrie”, a deplâns Aguiar. „Cred că este o idee foarte proastă”.

Decorații de Crăciun în octombrie, în Venezuela/Foto: Profimedia Images

Rămâne neclar dacă angajatorii publici și privați vor face schimbări la plata bonusurilor în acest an.

Maduro, căruia autoritățile electorale i-au acordat un al treilea mandat de șase ani, a surprins țara la 2 septembrie când a declarat la televiziunea de stat că sezonul Crăciunului va începe mai devreme ca niciodată.

Analiștii politici susțin că măsura luată de Maduro este pentru a distrage atenția locuitorilor de la problemele politice și mai ales economice ale țării.

Nu este prima dată când Maduro ia o astfel de decizie. În 2013, Crăciunul a început în noiembrie.

The post „Feliz Navidad” la Caracas. Venezuela sărbătorește Crăciunul din octombrie, pentru că așa a ordonat președintele Maduro appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *