Focuri de armă la o școală evreiască din Toronto, Canada, pentru a doua oară în câteva luni

O şcoală evreiască din Toronto a fost vizată sâmbătă de focuri de armă pentru a doua oară în câteva luni, fără să se înregistreze răniţi, a anunţat poliţia, pe fondul unei creşteri a actelor antisemite în Canada de la izbucnirea războiului din Fâşia Gaza, scrie AFP.

La puţin timp după orele 04.00, au fost trase focuri de armă „dintr-un vehicul” la şcoala primară de fete Bais Chaya Mushka din cartierul North York, în nordul oraşului.

Un incident similar vizând aceeaşi instituţie a avut deja loc în mai şi poliţia încearcă să afle dacă cele două episoade au legătură.

Nimeni nu era prezent în interior şi nu s-au înregistrat răniţi, a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei. Doar o fereastră a fost spartă.

Incidentul a avut loc într-un moment în care comunitatea evreiască sărbătoreşte Yom Kippur, cea mai sfântă zi a iudaismului.

„Foarte tulburat”, premierul canadian Justin Trudeau a afirmat că „este din tot sufletul alături de elevii, personalul şi părinţii care trebuie să se simtă îngroziţi şi copleşiţi de această veste astăzi”.

„Antisemitismul este o formă dezgustătoare şi periculoasă de ură – şi nu o vom tolera”, a adăugat el pe X.

Je suis très troublé d’apprendre qu’hier soir, pendant que les familles célébraient Yom Kippour, des coups de feu ont été tirés sur une école juive de Toronto.

Alors que nous attendons de plus amples renseignements, je suis de tout cœur avec les élèves, le personnel et…

— Justin Trudeau (@JustinTrudeau) October 12, 2024

Potrivit unui raport din mai al organizaţiei evreieşti B’nai Brith Canada, numărul actelor antisemite s-a dublat în ţară între 2022 şi 2023.

Poliţia din Toronto a indicat că şi-a sporit prezenţa în cartierele evreieşti în ultimele două săptămâni şi că va continua să facă acest lucru.

În noiembrie 2023, o şcoală evreiască din Montreal, în Quebec, a fost vizată de două ori în aceeaşi săptămână de focuri de armă, de asemenea fără răniţi.

The post Focuri de armă la o școală evreiască din Toronto, Canada, pentru a doua oară în câteva luni appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *