Georgienii decid prin vot dacă țara se va apropia de Occident sau va reveni în sfera de influență a Moscovei

Locuitorii Georgiei au început să voteze, în cadrul alegerilor parlamentare. Potrivit analiștilor politici, acest scrutin este unul crucial pentru viitorul acestei foste republici sovietice.

Rezultatul alegerilor va stabili dacă țara se va apropia de Occident sau va reveni în sfera de influență a Moscovei.

Cei 3,5 milioane de georgieni cu drept de vot au de ales între partidul guvernamental, aflat la putere de 12 ani, și blocul pro-occidental al Opoziției.

Deşi sondajele arată că 80 la sută din georgieni sunt pentru Uniunea Europeană şi vor vota în consecinţă, oligarhul Bidzina Ivanishvili, omul care conduce din umbră ţara, şi-ar dori ca georgienii să accepte relaţia cu Rusia, care în viziunea lui asigură pacea şi stabilitatea ţării. 

Legea agenţilor străini, o copie după cea creată de Kremlin folosită împotriva disidenţilor, a adus blocarea negocierilor de aderare la UE.

Protestele cu zeci de mii de participanţi au demonstrat că georgienii sunt hotărâţi să meargă până la capăt şi să dea jos, prin vot, un partid care deşi le promite integrarea în structurile euroatlantice, îi conduce cu viteză spre supunerea faţă de Moscova.

The post Georgienii decid prin vot dacă țara se va apropia de Occident sau va reveni în sfera de influență a Moscovei appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *