Germania: Scholz a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Germania: Scholz a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Cel puțin patru oameni au murit în urma unui nou atac rusesc asupra orașului ucrainean Odesa, potrivit autoritaţilor regionale.

O rachetă balistică a Rusiei a lovit un cartier de locuinţe din portul de la Marea Neagră. Printre victime este și o fată de 16 ani. Un nou ajutor militar a fost promis de Germania după discuțiile de azi de la Berlin, dintre președintele Zelenski și cancelarul Olaf Scholz.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a anunțat un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 1,4 miliarde de euro. Este vorba despre sisteme de apărare antiaeriană, artilerie și drone. Dar și ajutor pentru ca ucraineanii să treacă și peste această iarnă.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: Germania este cel mai mare susţinător militar al Ucrainei din Europa şi al doilea din lume. Şi va rămâne aşa, vă pot asigura în mod clar, astăzi şi aici. Acum, înainte de iarnă, a treia iarnă din acest război criminal, noi îi ajutăm pe ucraineni în mod concret.

Potrivit șefei diplomației germane, Ucraina este gata pentru o pace justă, subiect care este abordat la întâlnirea dintre Olaf Scholz și Volodimir Zelenski.

Ministrul german de externe a dat de înțeles că Vladimir Putin nici nu mai vorbește la telefon cu Olaf Scholz, despre o eventuală pace în Ucraina.

Înainte să ajungă la Berlin, președintele Volodimir Zelenski a avut o scurtă audiență la Vatican, cu Papa Francisc.

La Roma, premierul italian și-a reafirmat sprijinul militar și umanitar pentru Ucraina.

Giorgia Meloni, premierul Italiei: Ne vom asigura că Ucraina se va afla în cea mai bună poziţie posibilă pentru a stabili un plan de pace. Am aprobat un nou decret interministerial pentru sprijin militar. următoarea Conferinţă pentru Reconstrucţia Ucrainei va avea loc la Roma, pe 10 şi 11 iulie 2025. Acesta este un eveniment important pentru noi, la care lucrăm de ceva timp.

Armata lituaniană a anunțat că o mie de drone militare vor ajunge în curând în Ucraina și sunt pregătite să fie folosite pe front. Dronele au fost testate deja în condiții de luptă, în Ucraina, conform TVRInfo.

În total, Lituania a comandat industriei militare 5 mii de drone care vor fi trimise forțelor ucrainene.

O rachetă balistică rusească a lovit noaptea trecută un cartier de locuințe din Odesa și a provocat numeroase victime. Răniții au fost scoși dintre ruinele clădirilor și transportați de urgență la spitale.

Marina Averina, purtător de cuvânt, Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă: În acest moment, ştim că sunt patru decedaţi. Unul dintre ei este o adolescentă de 16 ani. Zece oameni au fost răniţi. Salvatorii, împreună cu alte servicii, au intervenit, ajutaţi şi de reprezentanţi ai Crucii Roşii şi de poliţişti.

Moscova și-a intensificat în ultimele zile atacurile asupra Odesei, unde a lovit infrastructura portuară și vase cu care se transportau cerealele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *