Hunor: Orice partid politic, aşa suntem şi noi, spunem că da, dorim să facem parte din Executiv

Hunor: Orice partid politic, aşa suntem şi noi, spunem că da, dorim să facem parte din Executiv

Preşedintele UDMR, fostul vicepremier Kelemen Hunor, afirmă că formaţiunea pe care o conduce doreşte să intre în Executiv, el spunând că intenţia ”legitimă” a oricărui lider politic este aceea de accede la guvernare. Kelemen nu exclude posibilitatea ca USR să guverneze alături de PSD.

”Orice formaţiune politică, orice partid politic, aşa suntem şi noi, spunem că da, dorim să facem parte din Executiv. Vom avea coaliţie, nu va guverna un singur partid în România şi asta este bine, dar nu putem noi decide, la această masă, dacă vom intra sau nu vom intra.

Intenţia este corectă, este o intenţie legitimă a fiecărui lider politic şi decide electoratul, decid oamenii”, a afirmat preşedintele UDMR, marţi seară, într-o emisiune la B1 TV.

El spune că ”nu sunt prea multe variante” pentru guvernare, mai ales în condiţiile în care şi PSD, şi PNL, şi USR exclud o guvernare alături de AUR, conform News.ro.

”Putem lua matematic: prima variantă e Marcel cu Nicu merg mai departe. Acuma sunt supăraţi, acuma iubirea s-a mai topit un pic, dar după alegeri se resetează jocul şi merg mai departe, au majoritate şi atunci Elena Lasconi şi cu mine stăm în opoziţie.

Există altă posibilitate, pierde PSD-ul alegerile şi atunci vine Dreapta. Asta înseamnă că va câştiga Elena Lasconi sau domnul Ciucă. Şi atunci se formează o coaliţie de centru-dreapta. Dacă mă uit la sondaje, domnul Ciucă mai are de recuperat, dar oricum mai există şi Geoană.

PSD-ul spune că nu va guverna cu AUR, PNL spune că nu va guverna cu AUR, USR spune că nu va guverna cu AUR şi atunci astea sunt formulele: PSD-PNL, eventual dacă mai e nevoie de cineva că nu au majoritate stabilă ,atunci poate să fie invitată formaţiunea noastră sau USR-ul; sau USR-PNL-UDMR sau PSD-USR, de ce nu? Să nu puneţi în paranteză.

După alegeri lucrurile se vor schimba. Eu îmi permit să iau în calcul toate variantele, că nu am nimic de pierdut, până la urmă”, mai spune liderul UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *