IAȘI Zece persoane au ajuns la spital, intoxicate cu ciuperci din pădure sau de la piață. Printre acestea, și trei copii

Medicii atrag atenția asupra riscurilor majore pe care și le asumă cei care consumă ciuperci din surse neverificate. Medicii atrag atenția asupra riscurilor majore pe care și le asumă cei care consumă ciuperci din surse neverificate.

Șapte adulți şi trei copii au ajuns la spitalele din Iași în ultimele 24 de ore după ce au mâncat ciuperci, informează TVR Info. O familie din Tansa, trei persoane din Iaşi și una din Bosia.

Trei dintre adulţi au fost deja externaţi, iar pacienții rămaşi la Spitalul ,,Sf. Spiridon” şi Spitalul de Copii ,,Sf. Maria”  sunt în stare stabilă. Medicii spun că ciupercile necomestibile pot da complicaţii grave de natură renală, hepatică şi neurologică.

De multe ori, cumpărătorii îi consideră pe comercianții de ciuperci cunoscători și nu își pun problema că ar putea fi printre ele și unele otrăvitoare.

Specialiştii spun că sigure sunt doar ciupercile din magazine sau de la centrele de colectare autorizate, precum și de la comecianţii care se aprovizionează de la acestea. Este nevoie și de documente care să ateste conformitatea produselor.

Știre în curs de actualizare.

The post IAȘI Zece persoane au ajuns la spital, intoxicate cu ciuperci din pădure sau de la piață. Printre acestea, și trei copii appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *