IDF a ordonat închiderea mai multor spitale din nordul Fâşiei Gaza

Pe lângă apelurile de evacuare, IDF a ordonat încă o dată închiderea mai multor spitale din nordul Gazei, inclusiv spitalele Kamal Adwan, Indonezia și al-Awda, transmite The Guardian.

Centrul Al Mezan pentru Drepturile Omului a descris situația ca „deja vu” pe rețelele de socializare, adăugând: „Cu toții cunoaștem ororile care urmează după astfel de ordine”.

Printre cei care au tras semnalul de alarmă s-a numărat și grupul medical internațional Medici fără Frontiere (MSF), al cărui personal a descris situația din nordul Fâşiei Gaza.

„Deodată, mi s-a spus că trebuie să ne mutăm din nord”, a spus Mahmoud, care a părăsit Jabalia noaptea pentru a găsi refugiu la casa de oaspeți MSF din orașul Gaza.

„Ne-am părăsit casa. A fost foarte, foarte greu. Aș prefera să mor decât să fiu strămutat spre sud; casa mea este aici și nu vreau să plec.”

Sarah Vuylsteke, coordonator de proiect MSF în Gaza: Cea mai recentă mișcare de a împinge cu forță și violență mii de oameni din nordul Gazei spre sud transformă nordul într-un deșert fără viață, agravând în același timp situația din sud. Accesul la apă, asistență medicală și siguranță este deja aproape inexistent, iar gândul că mai mulți oameni sunt în această situaţie este imposibil de imaginat. Oamenii au fost supuși deplasărilor nesfârșite și bombardamentelor necruțătoare în ultimele 12 luni. Este suficient. Acest lucru trebuie să se oprească acum.

Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a declarat că sute de mii de palestinieni și zeci de facilități umanitare au fost afectate de ultimele evacuări forțate ale armatei israeliene în nordul, centrul și sudul Gazei.

De sâmbătă până luni, ordinele de evacuare au fost în vigoare pentru mai multe zone din nordul teritoriului palestinian, precum și în zone din centrul Deir al-Balah și sudul Khan Younis.

„Există riscuri tot mai mari ca accesul umanitar să fie restrâns și mai mult, în special între sudul și nordul Gazei”, a avertizat OCHA.

The post IDF a ordonat închiderea mai multor spitale din nordul Fâşiei Gaza appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *