IDF: Forțele israeliene efectuează raiduri în interiorul Libanului de luni de zile. Au fost descoperite tuneluri Hezbollah și depozite de arme

Forțele israeliene efectuează raiduri în sudul Libanului de luni de zile, descoperind tuneluri Hezbollah și depozite de arme sub case și descoperind planuri de invazie ale grupului militant, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, potrivit Reuters.

Daniel Hagari a declarat că detaliile sunt declasificate pentru prima dată, la câteva ore după ce Israelul a anunțat oficial o operațiune terestră împotriva Hezbollah în sudul Libanului.

„Soldații noștri au intrat în Liban de zeci de ori. Au intrat în sate. Au descoperit tuneluri și au colectat informații. Au distrus infrastructura și armele. Au descoperit și distrus mai mult de 700 de situri”, a declarat Hagari.

Hagari a enumerat mai multe sate de pe partea libaneză a frontierei unde a spus că Hezbollah a construit tuneluri și a depozitat arme.

Separat, IDF a publicat o listă de locații unde a declarat că a găsit arme.

Armata israeliană a raportat marţi „lupte violente” în sudul Libanului după lansarea unei ofensive militare terestre împotriva grupării şiite Hezbollah, îndemnându-i totodată pe libanezi să nu se deplaseze în sudul ţării lor „la bordul maşinilor”, pentru „propria siguranţă”, relatează AFP şi EFE.

„Lupte violente au loc în sudul Libanului”, a anunţat Avichai Adraee, purtător de cuvânt al armatei israeliene, într-un mesaj publicat în limba arabă pe Telegram.

„Pentru siguranţa personală, vă cerem să nu vă deplasaţi cu vehicule din nord la sud de Litani”, a adăugat el, făcând referire la un râu libanez şi acuzând Hezbollah că se foloseşte de civili ca de „scuturi umane”.

Gruparea şiită Hezbollah a anunţat marţi primele atacuri după anunţul făcut de Israel în dimineaţa aceleaşi zile despre începerea unei ofensive terestre în sudul Libanului, deşi nu s-au confirmat, deocamdată, confruntări directe între cele două părţi pe teritoriul libanez, informează EFE.

Formaţiunea şiită pro-iraniană a raportat, în comunicate de presă, că a lansat un atac de artilerie şi altul cu un baraj de rachete împotriva unor grupuri de soldaţi israelieni în oraşul Metula din zona de frontieră din nordul Israelului, care a fost declarată cu o zi în urmă „‘zonă militară închisă”.

The post IDF: Forțele israeliene efectuează raiduri în interiorul Libanului de luni de zile. Au fost descoperite tuneluri Hezbollah și depozite de arme appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *