În Franța, furtuna de mare putere Kirk a făcut ravagii. Va fi nevoie de câteva zile pentru ca apele să se retragă

În Franța, furtuna de mare putere Kirk a făcut ravagii. În câteva ore a plouat cât pentru o lună, apele au invadat străzile și casele oamenilor. Pompierii au evacuat mai bine de 170 de persoane din două departamente aflate în alertă de cod roșu. Circulația feroviară a fost întreruptă pe unele porțiuni, iar zeci de mii de case au rămas fără electricitate. Va fi nevoie de câteva zile pentru ca apele să se retragă. Relatare de la Mihaela Antoche.

La Crecy-la-Chapelle, în Seine-et-Marne, unde s-a declarat cod roșu de precipitații, apele au venit parcă dintr-o dată.

Angelo Epignani are o pizzerie. Nu i-a venit să creadă când apa a intrat în curte și a acoperit un desen mural de pe unul dintre ziduri, iar apoi a inundat restaurantul.

Acesta este frumosul Napoli cu Vezuviu în fundal, apoi există şi câteva imagini ale Veneţiei. Totul, bucătăria, totul este sub ape, iar frigiderul de acolo, totul este scufundat în apă, povestește el.

După ce ploaia s-a oprit, vor urma reparațiile, ce se anunță costisitoare. Aproape totul a fost distrus.

Dintr-o dată, în mijlocul după-amiezii, apele au crescut foarte, foarte repede. Ieri, la prânz, erau câţiva oameni în restaurant, două sau trei mese, dar aseară am fost inundaţi.

Oamenii s-au speriat, mulți au făcut atacuri de panică, iar pompierii i-au evacuat pe cei aflați în pericol. Scenele sunt parcă desprinse dintr-un coșmar.

Este a patra oară în acest an, dar acum e prea mult. Suntem îngrijoraţi pentru viitorul nostru. O dată la patru, cinci ani, ei bine, avem inundaţii. Dar de patru ori pe an? Ce putem face?

Autoritățile recomandă populației prudență și evitarea deplasărilor în zonele inundate. Alerta de cod roșu se menține în două departamente.

The post În Franța, furtuna de mare putere Kirk a făcut ravagii. Va fi nevoie de câteva zile pentru ca apele să se retragă appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *