IRC: Peste 50.000 de copii din Gaza au rămas singuri pe lume. Comunitatea internațională trebuie să acționeze imediat pentru protejarea lor

Comitetul Internațional de Salvare (IRC) a distribuit un nou raport care detaliază impactul devastator pe care îl are războiul Israelului în Gaza asupra copiilor din teritoriu.

Iată câteva dintre principalele constatări ale raportului:

Se estimează că aproximativ 17.000 de copii sunt neînsoțiți sau separați de părinți și îngrijitori. IRC crede că această cifră ar putea fi de trei ori mai mare (51.000).

Ordinele frecvente de evacuare, detențiile și atacurile israeliene au contribuit la separarea mai multor familii în Gaza în ultimele luni.

Unii copii au fost găsiți neînsoţiţi în spitale.

Copiii neînsoțiți și separați se confruntă cu riscuri mari de exploatare, neglijare, înfometare, care vor avea  impact pe termen lung asupra sănătății lor mintale.

Fiecare copil, părinte și îngrijitor din Gaza se confruntă cu traume.

Echipele IRC din Gaza înregistrează rate crescute de malnutriție severă și acută la copiii sub cinci ani.

Copiii din Gaza, timp de un an, au fost lipsiţi de educație din cauza distrugerii școlilor.

Bart Witteveen, directorul IRC pentru teritoriul palestinian ocupat, a transmis:

Copiii suportă greul acestui război și este clar că fără o încetare a focului imediată și de durată, efectele pe termen lung vor deveni grave. Stresul toxic prelungit cauzat de violență și deplasare poate duce la probleme de sănătate pe termen lung pentru copii.

Fără sprijin prin activități psihosociale sau spații sigure pentru copii, există un risc semnificativ de impact pe termen lung asupra dezvoltării, inclusiv asupra dezvoltării creierului. Comunitatea internațională trebuie să acționeze imediat pentru a proteja copiii, nu doar pe termen imediat, ci și ținând cont de nevoile lor pe termen lung, indiferent dacă sunt legate de sănătatea mintală, asistența medicală sau educația.

Copiii din Gaza nu mai pot aștepta, restricțiile prelungite ale ajutorului umanitar și luptele continue duc la o generație de copii care se va confrunta cu probleme de sănătate și dezvoltare pe tot parcursul vieții.

The post IRC: Peste 50.000 de copii din Gaza au rămas singuri pe lume. Comunitatea internațională trebuie să acționeze imediat pentru protejarea lor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *