Israel-Hamas/Zece morţi într-un atac israelian asupra unui centru de distribuţie de alimente al UNRWA din Jabalia

 Un număr de zece palestinieni au fost ucişi luni într-un atac de artilerie israelian împotriva unui centru de distribuţie de alimente al UNRWA (agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni) din Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza, informează EFE.

Potrivit Al Jazeera, citată de Agerpres, cel puţin zece persoane au murit în atac.

Agenţia oficială de ştiri palestiniană Wafa a anunţat că cel puţin opt persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite. Cadavrele şi răniţii au fost duşi la spitalul Al Awda din Jabalia.

În plus, alţi 13 răniţi au fost transferaţi la spitalul Kamal Adwan din Beit Lahia (nord) de către Apărarea Civilă din Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al acesteia, Mahmud Basal, pe Telegram, după ce au fost atacaţi de forţele israeliene în apropierea unei şcoli din Jabalia.

Peste 60 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în Fâşie, potrivit ultimelor cifre ale Ministerului Sănătăţii din Gaza.

De la începutul războiului, în urmă cu mai bine de un an, 42.289 de persoane au fost ucise şi peste 98.000 au fost rănite, în timp ce cadavrele a mii de persoane dispărute rămân îngropate sub dărâmături, potrivit autorităţilor din enclava guvernată de Hamas.

Duminică seară un bombardament împotriva şcolii Mufti, care găzduieşte persoane strămutate în tabăra de refugiaţi Nuseirat (centrul Fâşiei Gaza), a făcut cel puţin 23 de morţi şi zeci de răniţi. Potrivit surselor medicale, 18 cadavre au fost duse la spitalul Al Awada din Nuseirat şi alte cinci la spitalul Martyrs of al Aqsa din Deir al Balah, care a fost lovit la scurt timp de un alt atac israelian care a declanşat un incendiu, ucigând patru persoane.

Hamas a condamnat atacul, calificându-l drept un „masacru oribil” şi a spus că Israelul nu ar fi îndrăznit să continue războiul în Fâşia Gaza şi nici să îl extindă în sudul Libanului dacă nu ar fi beneficiat de sprijinul SUA şi de „tăcerea internaţională”.

Comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini, a declarat pe reţeaua de socializare X că şcoala urma să fie folosită ca centru de vaccinare în a doua fază a campaniei de imunizare a mii de copii din Fâşia Gaza împotriva poliomielitei, care a început luni.”A trebuit să anulăm campania de vaccinare la acea şcoală din cauza pagubelor grave”, a spus Philippe Lazzarini.

Faza a doua a campaniei de vaccinare împotriva poliomielitei are ca obiectiv vaccinarea a 591.000 de copii care nu au împlinit vârsta de zece ani.

În ultimele zile, ONU a cerut Israelului să nu emită noi ordine de evacuare a populaţiei pentru a ajuta toţi copiii să participe la această campanie, care este programată să se încheie la sfârşitul lunii. A insistat, de asemenea, asupra respectării programelor stabilite pentru „pauzele umanitare”, adică partea de zi în care ambele părţi în conflict trebuie să se abţină de la orice acţiune militară şi care, în linii mari, a fost respectată în prima fază a campaniei de vaccinare care a avut loc în luna septembrie. 

The post Israel-Hamas/Zece morţi într-un atac israelian asupra unui centru de distribuţie de alimente al UNRWA din Jabalia appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *