Israelul continuă atacurile ”chirurgicale” în Liban. Tripoli, bombardat pentru prima oară. Liderul Hezbollah, dispărut fără urmă

Pentru prima dată de la începutul ofensivei anti Hezbollah din Liban, aviația israeliană a bombardat orașul Tripoli, din nordul țării. A fost ucis un important lider Hamas. Cu câteva ore înainte, la Beirut, Israelul bombardase un centru de comandă al serviciilor de informații ale Hezbollah.

Până acum, israelienii au bombardat cu precădere sudul Libanului, zona de frontieră, și cartierele din Beirut unde se află centrele de comandă ale Hezbollah. Atacul din nordul Libanului, din Tripoli, l-a vizat însă pe un important lider militar Hamas.

Saeed Attallah Ali era comandantul aripii armate a Hamas, brigazile Qassam – care joacă un rol central în atacurile şi atentatele teroriste. Brigazile el Qassam au legături strânse cu Iranul.

Cel mai recent atentat comis de brigazile Qassam a fost cel de marți seară din Jaffa, Israel, în care au murit 7 israelieni și 17 au fost răniți.

Forțele speciale israeliene continuă raidurile terestre anti Hezbollah din sudul Libanului. În ultimele ore au fost distruse rachete, lansatoare, depozite de muniție.

De asemenea, a fost găsit un nou tunel Hezbollah, care ducea până la granița cu Israelul.
Azi noapte, după câteva ore de acalmie, aviația israeliană a reuluat bombardamentele în sudul Beirutului. Dar toți locuitorii capitalei libaneze trăiesc cu frică bombelor.

Planează în continuare misterul asupra lui Hashim Safieddin, succesorul neoficial al liderului Hezbollah. Saffiedin a fost vizat de un bombardament israelian masiv asupra unui buncăr din Beirut, joi seară. Ar fi fost fie ucis, fie grav rănit – dar nu există nicio confirmare. Cert este că, potrivit unor surse libaneze, de-atunci nimeni nu a mai putut lua legătură cu Saffiedin.

The post Israelul continuă atacurile ”chirurgicale” în Liban. Tripoli, bombardat pentru prima oară. Liderul Hezbollah, dispărut fără urmă appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *